Gerald Troost over profetische woorden voor mensen tijdens optreden: “Iets heel gaafs”

Aanbiddingsleider Gerald Troost vertelt in de podcast van revive.nl hoe hij profetische woorden krijgt voor mensen in de zaal. “Als aanbiddingsleider ontvang ik weleens iets voor mensen in de zaal. Dat is iets heel gaafs”, vertelt hij.

“We leven nu in een profetische tijd waarbij het stof van de gave van profetie wordt afgeblazen. Dat gaat niet alleen over profetie over de eindtijd, maar ook over Gods stem persoonlijk leren verstaan. Vroeger hoorde je daar niet zoveel over. Nu wordt het in de breedte meer omarmd, niet alleen in het charismatische deel.”

Hij ziet daar andere leiders ook een rol in spelen, hoewel dat nog wel meer kan. “Ik wil daar zelf ook een rol in spelen. Ik heb een aantal dagen vrijgemaakt in februari voor sprekers om hier meer aandacht aan te geven.”

“Dat gaat nu niet meer door, maar in het najaar wil ik er zeker aandacht aan geven. Profeteren, bemoedigend elkaar aanmoedigen, daar mag zeker het stof vanaf geblazen worden.”

Lijntje met God
Tijdens zijn optredens ziet Troost ook de kracht van profetische woorden. “Als aanbiddingsleider zing je en als het lijntje met God daar is, ontvang je weleens iets voor iemand in de zaal.”

“Dat raakt mensen. Vaak op dat moment, of achteraf als je bidt met zo iemand. Het is gaaf dat je dan dingen mag doorgeven, die vaak raak zijn, bemoedigt of iets blootlegt. Het is mooi om zo anderen te kunnen helpen.”

Bekijk hier de video:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen