Geraldine ontmoette God: “De Bijbel was voor mij altijd een sprookje in plaats van het Woord van God”

Zij is nu een vurige jongedame waarnaar ik opkijk, maar zo is zij niet altijd geweest. Al op jonge leeftijd was Geraldine Costello zelfstandig en deed zij bijna alles in haar eentje. Ze komt uit een gezin waar haar vader thuisvader was en haar moeder veel moest werken, waardoor zij haar moeder niet vaak zag en de relatie tussen hen dus niet stabiel was. Haar ouders hadden een hart voor God maar wisten niet hoe ze Zijn liefde moesten ontvangen. Ze voelde zich eenzaam, niet gehoord en niet gezien. Zij gingen wel naar de kerk op zondag, maar het was gewoon bidden voor het eten en het slapen; verder werd er niet veel gedaan met het geloof.

God bestaat niet
Op haar dertiende begon Geraldine na te denken over het leven en was zij ervan overtuigd dat God niet bestaat. Ze zei: “Het geloof was niet levend.” In haar jonge jaren dat ze naar de kerk ging, werd er wel over de Bijbel gesproken maar dan alsof de verhalen en gebeurtenissen alleen maar “voorbeelden” waren en niet de échte waarheid. “Het was voor mij dan ook maar een groot sprookjesboek in plaats van het Woord van God.”

“Ik was mezelf helemaal kwijt en zocht mijn identiteit in hem.”

Depressie
Geraldine haar tekort in liefde en aandacht nam toe. Daardoor zocht zij naar iets wat die leegte zou vullen en dacht: “Als ik een vriend heb, dan heb ik wat.” Ze kreeg een relatie met een jongeman die haar liefde heeft misbruikt. “Ik was mezelf helemaal kwijt en zocht mijn identiteit in hem.” Ze heeft door hem veel pijn ervaren en kwam terecht in een depressie. Om te kunnen dealen met de pijn, haarzelf en de wereld, gebruikte ze wiet. Het constante wietgebruik ontwikkelde zich tot een verslaving.

“Ik geloof dat de heilige Geest haar heeft gebruikt om mij te redden anders had ik het echt gedaan.”

Zelfmoord
Door alles om haar heen voelde Geraldine zich waardeloos en ongeliefd door de mens. “Wat voor nut heeft het om hier te zijn als niemand mij wil hebben”, zei ze. In de periode dat zij zelfmoord wilde plegen, sprak een vriendin tot haar, niet wetende wat er in Geraldine omging en wat ze meemaakte. “Ik geloof dat de heilige Geest haar heeft gebruikt om mij te redden anders had ik het echt gedaan.” Nadat haar vriendin met haar had gesproken, wist zij dat er meer was tussen hemel en aarde.

Maar dat kan toch geen Jezus zijn?
Ze is zich daarna gaan verdiepen in de spirituele religies zoals de islam en het boeddhisme. Ze praktiseerde zelfs in New Age en kocht stenen om haar rust te vinden. Geraldine had behoefte aan een nieuw begin en verhuisde naar Leeuwarden voor haar studie. Één van haar klasgenoten – een bekeerling die een relatie heeft met Christus – vertelde Geraldine hoe haar relatie met Jezus was en wakkerde interesse op waarbij Geraldine dacht, ‘maar dat kan toch geen Jezus zijn, wat heb ik dan geleerd?’.

“Zij had eigenlijk helemaal niets maar zij had de hoop, leven en vreugde die ik niet heb en daar was ik jaloers op. Dat wilde ik ook want dat kwam van Jezus.”

Samen gingen zij op studiereis naar Roemenië, want de ouders van haar klasgenoot waren zendelingen en deden vrijwilligerswerk. Een studiereis veranderde in een lifetime journey. Want daar heeft Geraldine de Heilige Geest voor het eerst mogen ervaren en is haar hart aangeraakt door een getuigenis van een vrouw. “Zij had eigenlijk helemaal niets, maar zij had hoop, leven en vreugde die ik niet en daar was ik jaloers op. Dat wilde ik ook, want dat kwam van Jezus.”

“Ik dacht hè, wat is dit? Hoe kan je een relatie met iets of iemand hebben die je helemaal niet kan zien?”

Liefde, rust en vrede
Na de studiereis in Roemenië besloot Geraldine zich aan te sluiten bij een christelijke studentenvereniging waar zij zich meteen thuis voelde. Tijdens een avond bij de christelijke studentenvereniging vroeg haar leider aan iedereen om zichzelf voor te stellen en te vertellen hoe hun relatie met God was. “Ik dacht hè, wat is dit? Hoe kan je een relatie met iets of iemand hebben die je helemaal niet kan zien?”.

Haar leider vroeg of zij een relatie met God wilde hebben en Geraldine stond hiervoor open. “Op het moment dat zij voor mij ging bidden, leek het of de Heilige Geest op mij neerkwam en alsof er een warme deken over mij heen viel.” Door het gebed van haar leider verdwenen alle nare en negatieve gedachten die zij had en voelde zij rust in haar hoofd. Toch was zij niet helemaal overtuigd van wat ze op dat moment voelde. “Ik was zo gewend aan mijn depressieve gedachten dat ik niet realiseerde dat de nare gedachten weg waren.”

“Op het moment dat zij voor mij ging bidden leek het of de heilige Geest op mij neerkwam en alsof er een warme deken over mij heen viel.”

Conferentie
Tijdens een conferentie werden er mensen gezalfd en Geraldine liet zich zalven door de pastor. “Op het moment dat ik werd gezalfd deed ik mijn ogen dicht en kon ik ze niet meer opendoen. Al het geluid om mij heen viel stil en ik zag Jezus voor mij. Hij stapte naar mij toe en legde Zijn hand op mijn schouders zoals Hij dat altijd deed, maar dit keer zag ik écht dat hij het deed. Hij gaf mij de bemoedigende en liefdevolle woorden dat ik Zijn dochter was en dat Hij mij liefhad.” Ze heeft na de encounter met Jezus gebeden en gemediteerd en hoorde steeds het Bijbelvers Matt. 28:19 tijdens het bidden.

Dopen
Geraldine kwam terecht in een gemeente waar zij zich thuis voelde en maakte tijdens zijn preek de keuze om naar de pastor te gaan. Tot haar verbazing zei de pastor dat Matt. 28:19 op zijn hart lag en dat God hem instructie geeft om te zeggen dat als iemand nog niet gedoopt is, dit een persoonlijke uitnodiging is om zich te laten dopen.

“Ik begon heel hard te lachen en ik dacht: ja, dit is het.” De pastor zei daarna nog dat er iemand in de zaal was die de keuze heeft gemaakt om zich te laten dopen en noemde zelfs mijn leeftijd erbij. Er werd voor haar gebeden en kort daarna werd zij gedoopt.

Motivational Message
My Motivational Message: Ook al voelt het soms dat Hij ver weg is, Hij luistert naar je. Hij ziet jou en je situatie en de Maker van het Universum zit op jou te wachten. Ook al ben je duizend stappen van Hem verwijderd, het is er maar één weer terug. In mijn wandel met de Heer heb ik gemerkt dat ik degene ben die de eerste stap richting Hem moet zetten en dat Hij de rest doet. Al ben je duizend stappen bij Hem vandaan, jij hoeft er maar één te zetten en Hij zet de andere 999 voor jou.

Dat is hoe genadig Hij is. Zijn verlangen is om in jouw leven te zijn. Hij staat niet op je te wachten met een afwijzende vinger, maar met een zegenende hand. Keer op keer weer. Het leven met Jezus is steeds meer ‘sterven’ aan jezelf. Dat brengt soms confronterende periodes met zich mee, maar je zult merken dat je daar écht sterker uit komt met Hem. Elk seizoen gaat weer een keer over. Wat je nu misschien doormaakt is niet voor altijd. Wanneer je in een periode zit waarin je het moeilijk vindt om Hem te horen of ervaart dat Hij ver weg is, blijf dan dicht bij mensen die wel dicht bij Hem zijn. Zij kunnen met je bidden en je gedachten helpen vullen met Zijn Waarheid. Je zult vanzelf merken dat Hij weer tegen je begint te spreken!”

Dit artikel is geschreven door Rudisa Adelaar. Rudisa heeft ook een blog: thevirtuouswomanblog.com

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen