Gerard en Rita spelen Bijbelverhalen online na: “Stromen van leven uit ons huis”

Gerard en Rita Hildering zijn 60 plussers en echte kinderwerkers. Ze zochten creatieve manieren om tijdens corona Gods boodschap te blijven verspreiden. Een kennismaking met hen én met hun Bijbels Verteltheater bewijst weer Gods creativiteit in Zijn weg met mensen en hun talenten. 

Wat dood is, kan God levend maken
Rita vertelt: “Door een wonder werden we ouders. We konden geen kinderen krijgen, wees het medisch onderzoek uit. De arts zei: ‘Wat dood is, kan ik niet levend maken.’ Maar we bleven ervoor bidden en we kregen toch drie zonen! Het zijn mooie, gezonde kerels. En onze drie lieve kleinkinderen spelen in het filmpje van de arbeiders.”

“Anderhalf jaar geleden had ik een profetie gekregen dat het vanuit ons huis zou bruisen van leven. Het is supermooi om te merken hoe dat nu ook echt gebeurt.”

In 2008 zagen ze hun kinderen tot levend geloof komen. Ze wilden dat zelf ook en verlangden naar meer. De liefde voor Jezus groeide. “Hij is gewoon een Schat! Als ik zijn liefdevolle gezicht zie, word ik zo warm. We willen graag op onze manier van Jezus vertellen!”

Een profetie vervuld dwars door de crisis heen
Gerard en Rita verzorgden kinderwerk bij de kleuters in de kerk. Maar toen de corona-crisis kwam, ontstond het idee om filmpjes te gaan maken van Bijbelverhalen. Gerard werkt als leerkracht op de basisschool en vertelde eerst Bijbelverhalen voor de leerlingen thuis. 

“Gerard vond het lastig om te vertellen terwijl er geen kinderen voor hem zaten. Zo werd het idee geboren om de Bijbelverhalen te spelen, zoals we in het kinderwerk deden. Onze zoon Anne Aart heeft in april 2020 voor ons een YouTube kanaal gemaakt. Er zijn inmiddels 19 filmpjes klaar. In de zomer filmen we buiten op mooie locaties, in de winter gewoon in onze kamer. Zo leven we soms wekenlang tussen de decors! 

Anderhalf jaar geleden had ik een profetie gekregen dat het vanuit ons huis zou bruisen van leven. Het is supermooi om te merken hoe dat nu ook echt gebeurt.”

God is een Voorziener van ideeën tot pruiken
Ze ervaren sterk de leiding van de Heilige Geest én God is een Voorziener.

 “Gerard is heel creatief, bedenkt originele oplossingen, is handig en kan goed tekenen en schilderen. Hij zorgt voor de decors en maakt veel van karton en papier-maché. Ik zorg voor de kleding en de organisatie. Verder denk ik mee over het script en regisseer en monteer het filmpje.” Maar het belangrijkste is dat de Heilige Geest meehelpt!

“Bij de voorbereidingen vragen we eerst aan God om een onderwerp. We vragen om goede ideeën en we praten er samen over. Als we het goede idee te pakken hebben is het net of de kraan open wordt gezet. Het ene idee na het andere komt. Ook hoe we het moeten spelen. En het is zo’n zegen voor onszelf om dan in het verhaal te duiken en verbanden in de Bijbel te zien.”

“Bij het filmpje ‘Koningskind’ wordt geen Bijbelverhaal gespeeld, maar gaat het over de identiteit. Wie je bent in Christus.”

“God voorziet ook in spullen. We hadden al veel verzameld voor het kinderwerk, maar je hebt voor elk verhaal weer andere dingen nodig. We vragen gewoon aan God wat we nodig hebben en Hij voorziet. Precies wat we nodig hebben, vinden we in de kringloopwinkel of een verkoping van de toneelvereniging. Precies die ene leuke blauwe prinsessenjurk die er hing en mij als gegoten zit. Voor een ander verhaal vonden we zo langs de weg afzetlint, nodig bij het verhaal van het afgesloten paradijs. Glimmende kussens en prachtige kleden komen we tegen die we voor de tent van Abraham en Sara nodig hebben. Ik heb het later nooit meer gezien. Bij een zaak van kledingverhuur konden we goedkoop aan pruiken komen.” 

Ook kwam zus Margreet logeren en wilde graag een rol vervullen, precies weer op het goede moment.

De liefde van God raakt
Het doel van elk filmpje is om de liefde van God te laten zien. En dat raakt harten. 

“Alles is vrij te gebruiken, ook voor scholen en kerken. We willen zaaien! Leuk als anderen zeggen: ‘Dat kan ik ook gaan doen, ik ga het ook eens proberen.”

“Bij het filmpje ‘Koningskind’ wordt geen Bijbelverhaal gespeeld, maar gaat het over je identiteit. Wie je bent in Christus. God houdt zoveel van je. Kleindochter Hadassah speelt de rol van prinses. Omdat ze zich niet aan de regels houdt, volgens de hofdame, zou ze geen echte prinses zijn. Maar haar vader, de koning, denkt daar gelukkig anders over.” 

Leren monteren en een facebookpagina met gratis filmpjes
“Gaandeweg zijn dingen gegroeid. Onze zoon Anne Aart heeft mij geleerd om een film te monteren. Hij heeft ook gezorgd voor een mailadres en Facebookpagina voor het Bijbels Verteltheater. Het is leuk als mensen ons volgen en zich abonneren. Alles is vrij te gebruiken, ook voor scholen en kerken. We willen zaaien! Leuk als anderen zeggen: ‘Dat kan ik ook gaan doen, ik ga het eens proberen.”

Klik hier om het Youtube-kanaal te bekijken.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen