Gert-Jan Segers ontvangt Sameena van der Mijden op eerste dag sponsorloop van 1000 km

Ultrarunner Sameena van der Mijden is afgelopen week begonnen met 1000 km hardlopen door Nederland in tien dagen. Donderdag ging ze in Middelburg ging van start. Toen ze het eerste gedeelte van het traject die dag beëindigde in Den Haag, werd ze daar opgewacht door Tweedekamerlid Gert-Jan Segers.

Op zijn facebook pagina schrijft hij: “Sameena werd 2 jaar door een pooier uitgebuit. Nu is ze Nederlands kampioen 100 km hardlopen en rent ze 1000 kilometer in 9 dagen. Om geld op te halen in de strijd tegen mensenhandel.”

Het event is deel van Muskathlon@home, het grootste Nederlandse sport-event voor gerechtigheid. Sameena haalt met haar sponsorloop geld op voor het project Scharlaken Koord, onderdeel van de stichting Tot Heil des Volks (THDV). Scharlaken Koord biedt al 35 jaar hulp en begeleiding aan prostituees.

Vrijheid
Sameena: ‘Ik gun iedereen die daar niet vrijwillig zit, de kans op een leven in vrijheid. THDV vind ik een mooie organisatie, de uitstapprogramma’s die zij aanbieden zijn hard nodig. Vaak wordt er alleen gepraat over gedwongen prostitutie, maar THDV is anders; zij bieden oplossingen. Dit is een organisatie waar ik me graag voor inzet.’

Het hardlooptraject dat Sameena volgt, kun je hier bekijken. Er is de mogelijkheid om Sameena te sponsoren of zelf een deel mee te rennen. Het evenement vindt plaats tot en met komende vrijdag 25 juni.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen