Glenn Beck kan eindelijk 100 Afghaanse vluchtelingen redden na weken van tegenslag

Conservatieve talkradio-presentator Glenn Beck kondigde via Twitter aan dat bijna 100 vluchtelingen die op de luchthaven van Mazar-i-Sharif in het noorden van Afghanistan worden vastgehouden, het gebied veilig hebben geëvacueerd. Een overwinning die hij, althans gedeeltelijk, toeschrijft aan de premier van Pakistan.

De groep bestond uit 32 FIFA-voetballers en hun families, evenals leden van religieuze minderheden die met zekere vervolging door de Taliban te maken zouden krijgen.

In een verklaring sprak Beck zijn dankbaarheid uit aan de Pakistaanse premier Imran Khan, van wie hij zei dat hij “religieuze verschillen, politieke scheidslijnen, nationale grenzen en lokale dynamieken overschreed” om “mannen, vrouwen en kinderen te redden, onschuldige slachtoffers die lijden, ontbering of erger. als ze worden achtergelaten in een door oorlog geteisterd land waar onzekerheid, onbegrip en achterdocht de overhand hebben.”

“Zijn leiderschap om de mensheid boven de politiek te plaatsen, is een geweldig voorbeeld van interreligieuze samenwerking tussen de religies, overbrugd door de gedeelde waarde van menselijk medeleven”, schreef Beck.

“Het onvermoeibare leiderschap van premier Khan, ondersteund door de militaire en civiele middelen van Pakistan en hun vermogen om samen te werken met de Taliban, heeft de eerste van vluchten mogelijk gemaakt om Mazar-i-Sharif te verlaten met vrouwelijke FIFA-atleten en hun families aan boord , in overeenstemming met hun ondubbelzinnige belofte om civiele bondgenoten van de NAVO-troepen veilig te laten vertrekken als ze dat wilden.”

Terugtrekking
Beck legde maandagochtend in zijn radioprogramma uit dat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken de operatie “blokkeerde” die werd geleid door The Nazarene Fund, een humanitaire organisatie die zich richt op evacuaties uit Afghanistan in de nasleep van de terugtrekking van de VS en de overname door de Taliban van het land in het Midden-Oosten eind augustus.

De commentator beweerde dat de Amerikaanse ambassadeur in Oezbekistan Daniel Rosenblum de landing van de vliegtuigen in Oezbekistan blokkeerde, waardoor het reddingsteam gedwongen werd hun exitplannen opnieuw te tekenen.

“Ze hebben ons bij elke stap geblokkeerd”, zei Beck.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen