Gloria en haar kerk maken eten voor gezinnen die het moeilijk hebben vanwege corona

Gloria Payne maakte veel gebrokenheid mee in haar leven en ze zag hoe God haar daaruit haalde. Uit dankbaarheid zet ze zich nu in voor andere jongeren en gezinnen die het moeilijk hebben. Bijvoorbeeld mensen die nu getroffenen worden door de coronacrisis. Ze heeft besloten om samen met haar kerk maaltijden te maken voor gezinnen die krap zitten. Ze vertelt over het idee.

“Ik ben hoofd evangelisatie bij ons in de kerk, maar ik merk nu wel dat er meer nodig is dan alleen het evangelie delen op straat. Veel mensen hebben noden, dus daar willen we graag iets aan doen.”

“Ik ging nadenken en bedacht dat ik zonder de hulp van goede christenen om mij heen, waarschijnlijk nooit uit de put gekomen was.”

Uiteindelijk kwam een jaar geleden al het idee om het bedrijf ‘Pure Waardigheid’ te starten. Vanuit dit bedrijf organiseert Gloria evenementen om mensen te helpen en om hen Gods liefde te laten zien. ‘A day full of joy’ kwam hieruit, evenals ‘Women with scars’, waarbij ze er echt willen zijn voor gebroken mensen.

Hulp
“Ik ging nadenken en bedacht dat ik zonder de hulp van goede christenen om mij heen, waarschijnlijk nooit uit de put gekomen was. Veel mensen hebben wat extra hulp nodig. Ik heb zelf ook ooit in een opvangcentrum gewoond, dus ik weet hoe diep je kunt zitten als mens.”

“We zetten ons vanuit Pure Waardigheid voornamelijk in voor jongeren die fysiek of geestelijk misbruikt zijn, of die grote uitdagingen hebben in hun leven. We proberen evenementen juist niet te zwaar te maken. Soms organiseren we spelletjes, of een quiz om mensen wat afleiding te geven.”

Coronacrisis
Voor Gloria en alle mensen die helpen met Pure Waardigheid was de coronacrisis aanleiding om meteen na te denken hoe ze kunnen helpen. Uiteindelijk besloten ze om een flyer te maken waarmee ze gratis maaltijden aanboden voor gezinnen die het nu moeilijk hebben. “Mensen die nu in het nauw zitten, kunnen zich opgeven. Bij hen brengen we het eten rond.”

“Mensen die nu in het nauw zitten, kunnen zich opgeven. Bij hen brengen we het eten rond.”

“Veel mensen vinden het geweldig als je je in wilt zetten voor anderen. We kregen veel positieve reacties.”

Ook heeft het impact op mensenlevens. “Een meisje kwam bijvoorbeeld naar een event en ze gaf daar haar leven aan Jezus. Ze heeft zich ook aangesloten bij een kerk en haar hart is door God afgelopen jaar genezen. Ze had het echt nodig.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen