Gloria werd jarenlang mishandeld door haar ex: “Zonder mensen van de kerk, was ik hier niet uitgekomen”

Gloria Payne miste veel liefde van haar vader, omdat hij overleed. Haar moeder deed haar best deed om dit gemis op te vullen. Ze hoopte die liefde die ze miste, te vinden bij haar ex. Maar dat viel al snel tegen. Hij was agressief en sloeg haar vaak in elkaar. Ze moest eens uit het raam klimmen om hem te kunnen ontvluchten. “Ik voelde mezelf lelijk en niets waard”, zegt ze. Totdat God haar leven veranderde en ze door Hem ‘prinses’ genoemd werd.

Gloria groeide op in een thuissituatie waar ze alle aandacht kreeg van haar moeder en haar broers en zussen. Maar de aandacht die ze wilde van haar vader, kreeg ze niet voor haar gevoel en hij overleed toen Gloria acht jaar was. “Doordat ik het verdriet van mijn vader niet had verwerkt, voelde ik een leegte in mij die niets of niemand kon vullen! Pas tien jaar later voelde ik het verdriet omhoog komen vanwege het feit dat ik geen vader had. En voelde ik me schuldig omtrent het feit dat ik hem nooit heb kunnen zeggen dat ik van hem hield en hem heb vergeven. En pas toen heb ik het verdriet kunnen verwerken en ik mis hem elke dag weer.”

Vriendje
Gloria komt uit een streng gezin en een vriendje hebben was ‘een no go’, vertelt ze. Pas op haar zeventiende werd het wat losser. In haar familie was Gloria vaak opstandig. “Ik hield nooit een blad voor mijn mond. Wie je dan ook was, je hoefde maar iets verkeerds te zeggen, en ik stond klaar om je tanden eruit te slaan.”

“Wie je dan ook was, je hoefde maar iets verkeerds te zeggen, en ik stond klaar om je tanden eruit te slaan.”

“Ondanks het feit dat mijn moeder altijd mijn steun is geweest en ik een vriendje kreeg, was er nog liefde die ik miste. Ik begon te denken aan mijn vader. En ik dacht: het wordt tijd dat ik God écht leer kennen. Ik ging daarvoor wel naar de kerk, maar dat was nog niet helemaal wat ik zocht. Ik had een persoonlijke aanraking nodig van God.”

Mishandeling
Gloria had altijd een grote mond, dus niemand verwachtte ooit dat ze slachtoffer zou kunnen worden van mishandeling. Maar toch gebeurde het, vertelt ze. “Mijn ex-vriendje, de jongen waar ik zoveel van hield, mishandelde mij. Hij sloeg me zo hard, dat ik er soms migraine van kreeg. Soms haalde hij er zelfs een mes bij.”

“Ik kon het met niemand bespreken, omdat ik nooit van hem weg mocht gaan. Daardoor had ik geen vrienden. Ik dacht dat ik mijn ex kon redden, maar ik vergat mijzelf te redden. Ik kon het ook niet uitmaken, want als ik daarover sprak, dan werd ik weer mishandeld. Soms klom ik van zevenhoog uit het raam, om uit de handen te glippen van mijn ex.”

Op een dag pikte ze het niet meer. Ze was het helemaal zat en begon terug te vechten. Alle spullen die ze zag, gooide ze op hem. Toen kon ze wegvluchten. “Op een gegeven moment kwam ik terecht in een opvangcentrum. Ik vertelde hem niet waar ik was en ik zei ook dat ik geen bezoek mocht ontvangen. ‘Hij was geen slechte jongen, maar zijn daden waren slecht’, dat ging dagenlang door mijn hoofd heen. ‘Maar Gloria is dat dan een reden om het te accepteren? De enigste manier hoe ik aan dit kon ontsnappen was God’, bedacht ik.”

“Soms klom ik van zevenhoog uit het raam, om uit de handen te glippen van mijn ex.”

Kerk
Haar leven begon enigszins stabiel te worden toen ze terecht kwam in de kerk RTN in Amsterdam, bij voorganger Shamil Gesser. “Ik vond het in het begin allemaal maar raar. Op een dag waren we op een verjaardag en het veranderde in een kerkdienst. Ik dacht: wat gebeurt mij nou? Er kwam een zuster naar mij toe. En ze vertelde me letterlijk dingen die ik alleen met God besprak in mijn kamer. Ik was namelijk onzeker en ik vroeg God eens in mijn kamer: ‘Waarom heeft u mij eigenlijk zo lelijk gemaakt?’ En ze zei letterlijk álles wat ik eerder zei tegen God, en ze begon te huilen.”

“ze vertelde me dat God mij zijn prinses noemde. ‘Mij?’, dacht ik.”

“En ze vertelde me dat God mij zijn prinses noemde. ‘Mij?’, dacht ik. ‘Ongelofelijk!’ Ze zei zelfs dat het God pijn deed dat ik mezelf lelijk vond. Ze ging maar door en ik barste in tranen uit, op een feest. En vanaf toen dacht ik: ‘Wauw, ik moet deze God beter leren kennen, want niemand heeft haar dit kunnen vertellen.’ En ik maakte God een belofte dat ik Hem zou gaan volgen.”

Ex
“Ik ging vaker naar de kerk en voelde me super thuis in deze kerk. Toch wilde ik ook terug naar mijn ex, gewoon omdat ik gewend was aan hem. Maar mensen van de kerk gaven me nooit een kans om terug te gaan. Elke keer als ik stiekem wilde gaan, was er iemand van de kerk die random aanbelde.”

“Ondanks alles wat de kerk van mij wist, ben ik nooit beoordeeld. Ze accepteerden me juist. Mijn leven veranderde drastisch. Ik had zusters om mij heen van de kerk en dat heeft mij goed gedaan. Ik voelde me zo speciaal dat God ervoor zorgt dat deze mensen mij zo gingen dragen en mee optillen naar hun level. Ik kreeg bevrijding van God en ik kon een nieuw hoofdstuk beginnen. In elke dienst liet God mij zijn liefde weer zien en voelen, zelfs als ik thuis was. Elke keer als Hij iemand naar mij toestuurde om te praten met me, noemde Hij mij Zijn prinses en dat deed mij zo goed.”

“In elke dienst liet God mij zijn liefde weer zien en voelen, zelfs als ik thuis was.”

God hield zich aan zijn woord
“Een paar jaar later kreeg ik mijn eigen huis, alles liep zoals God zei dat het zou gaan. Ik leerde een broeder kennen uit de kerk, waarvan ik nooit had gedacht dat ik met hem zou trouwen. Ik vond hem te perfect. Ik was het niet gewend dat een man zo voor mij zorgde. En zo gentle was, de deur openhield voor mij en samen wilde bidden met mij.”

“Hij leerde mij dat je van jezelf moet houden voordat je wilt dat anderen van je houden. En dat deed mij beseffen dat ik vasthield aan mijn ex, omdat het meer gewenning was. Maar dan kon ik God nooit de ruimte geven om iemand op mijn pad te laten komen.”

Getrouwd
“Als ik niet losgelaten had, zou ik nooit de man getrouwd hebben waar ik nu mee getrouwd ben. Ik ben dolgelukkig en ik zou God voor geen goud willen inruilen voor wat dan ook. Zijn liefde is tastbaar, het mooiste aan Hem is dat Hij jou nooit opgeeft. Ik heb een geweldige man, we maken zelfs muziek samen. We krijgen een mooi zoontje samen. Ik ben super dankbaar voor wat God voor mij heeft gedaan en ik zeg altijd. Als Hij het voor mij Gloria Celina Rebecca Payne heeft gedaan, dan kan Hij het ook voor jou. Maak een keuze en laat los wat jou meer kapot maakt dan doet groeien, geef God de kans om Zichzelf te vertonen in jouw leven.

Gloria Payne

Je kunt ook hier klikken, als je een keuze wilt maken voor Jezus.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen