“God beweegt in deze tijd vaak in kleine groepen”

De internationale beweging Burn 24/7 organiseert een marathon van aanbidding en gebed van maar liefst 168 uur. Via het programma Zoom wisselen sessies zich af in huiskamers over de hele wereld. Via deze link is het te volgen. Gisterenmiddag vond het plaats in Nederland, waar aanbiddingsleidster Sifra Veerman de aanbidding leidde vanuit haar huiskamer. Ze vertelt waarom dit precies past bij wat God in deze tijd aan het doen is.

Burn 24/7 is enkele jaren geleden opgericht vanuit Amerika. Het doel is om mensen dieper in de aanwezigheid van God te brengen, zodat ze van daaruit hun omgeving kunnen bereiken. Aanbidding en gebed zijn belangrijke onderdelen hiervan. Ook in Rotterdam heeft Burn 24/7 een ‘furnace’ waar ze regelmatig een aantal uur achter elkaar (aan)bidden. Sifra is hier zelf ook regelmatig om een set te leiden. “Ik ben er nu een aantal jaar bij betrokken. Ik geloof echt dat de beweging eraan bijdraagt dat Gods vuur onder christenen brandend blijft.”

“Ik geloof echt dat de beweging eraan bijdraagt dat Gods vuur onder christenen brandend blijft.”

168 uur gebed
Ook het event van 168 uur gebed, is hierin belangrijk. “Het is gaaf dat we via Zoom in staat zijn om vanuit de hele wereld betrokken te zijn bij dit project. Steeds wordt het vanuit een andere woonkamer gedaan. Er zitten teams in Engeland, Canada, de VS , over de hele wereld. Het is zondagavond begonnen en het gaat door tot aankomende zondagavond.”

Gisterenmiddag tussen 1 en 2 werd het in Nederland gehouden, in de woonkamer van Sifra. “Ik vond het super mooi dat ik hier onderdeel van kon zijn. Ik geloof dat God door de technologie heen werkt en dat Gods aanwezigheid ook in huiskamers komt die meekijken via de livestream. Ik ervoer zo sterk dat Hij er was. De hele dag kijken mensen mee, dat is mooi.”

Opwekking
Sifra gelooft dat Burn 24/7 onderdeel is van iets veel groters dat God in de wereld en in Nederland aan het doen is. “In de jaren vijftig waren er verschillende opwekkingen, onder andere op het Malieveld in Den Haag. Dat is daarna een beetje weggeëbd en leek het minder te worden. Het kakte in Nederland misschien een beetje in.”

“Nu zie je dat mensen weer gaan verlangen naar meer van God. In deze tijd zie je minder de grote bijeenkomsten, maar zie je dat God aan het bewegen is in kleinere groepen.”

“Nu zie je dat mensen weer gaan verlangen naar meer van God. In deze tijd zie je minder de grote bijeenkomsten, maar zie je dat God aan het bewegen is in kleinere groepen. Bijvoorbeeld bij mensen in de woonkamers. Dat vind ik prachtig.”

Kleinere setting
Sifra merkt dat God ook tegen haar sprak over kleinere, intieme settings.  “Ik heb een seizoen gehad waarin ik worstelde met trots. Toen deed ik aanbidding vanuit ‘mijn functie’, en zag ik het als iets wat ik moest doen voor een stuk erkenning.”

“Maar nu zien we weer hoe het kwetsbare van een woonkamer de puurheid naar boven brengt. Het brengt ons terug naar de basis, de intieme relatie met Hem. Dat is wat we nodig hebben. Het mooie is dat God dat – geloof ik – extra benadrukt, nu de hele wereld binnen zit. Het is een hele goede aanleiding om Hem te zoeken in hele persoonlijke setting. Dat is ook juist waarin ik ben begonnen.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen