God vroeg Marianne om aan te bellen bij het vroegere huis van haar oma: “Die ontmoeting veranderde mijn leven”

“In een bepaalde periode van mijn leven begon God tot mij te spreken. Dat had ik niet door. Ik kreeg steeds het adres van mijn oma in gedachten. Zij is inmiddels al jaren bij de Heer”, vertelt Marianne in een video bij Xpedition Glory. “Het ging soms weer weg en dan kwam het weer terug. Op een gegeven moment begon ik het irritant te vinden. Ik dacht: wat is dit nou?”

“Op een dag moest ik voor mijn werk in Driebergen zijn. ’s Ochtends vroeg bij het opstaan kwam het adres meteen weer in mijn gedachten. Ik zei: ‘Oké Heer, als ik in Utrecht ben geweest, ga ik door naar het huis en dan zie ik wel’.”

Als Marianne daar aankomt, bidt ze eerst tot God voor ze naar het huis loopt. “Ik heb echt gezegd: als daar iemand is die iets nodig heeft, dan wil ik degene zijn die helpt. Zo heb ik aangebeld. De deur ging open en daar stond een dame. We kenden elkaar natuurlijk helemaal niet. Ik zei: ‘Hoi, mijn oma heeft hier altijd gewoond en ik heb het idee dat ik hier moet zijn. Zou je misschien gebed kunnen gebruiken?’ ”

Perplex
De bewoonster van het huis –inmiddels een vriendin van Marianne – vertelt verder: “Ik was helemaal perplex en dacht: wat moet ik doen? Toen zei ik: ‘Volgens mij heb ik niet echt hulp nodig, nee. Maar kom in ieder geval binnen.’ ”

Marianne: “Zo kwamen we aan de praat. Tijdens het gesprek zei ze ineens: ‘Ik word nu toch wel een beetje onrustig. Ik denk dat ik eigenlijk wel gebed nodig heb.’ Toen heeft ze heel veel dingen gedeeld met iemand die ze dus helemaal niet kende. Echt heel bijzonder. Daarna mocht ik voor haar bidden.”

Vriendschap
De dames hebben een erg mooi gesprek. Marianne: “Uiteindelijk heb ik met haar ook dingen gedeeld van mezelf en heeft ze voor mij gebeden. Het was echt ontzettend mooi en bijzonder. Toen hebben we telefoonnummers uitgewisseld.

Zo hebben we altijd contact gehouden en zien we elkaar zo af en toe. Het is altijd goed als we elkaar zien.” Haar vriendin beaamt dat meteen: “Die ontmoeting met Marianne was heel bijzonder. Daarna groeide er een vriendschap.”

Geloofsleven
Niet alleen de vriendschap tussen de dames was bijzonder, ook deed de gebeurtenis veel met Marianne’s geloofsleven. “Het was echt een enorme stap in mijn geloof en met God, super bijzonder.” Stralend vertelt ze hoe haar relatie met God is gegroeid: “Alles is op een ander niveau gekomen met God. Nu durf ik dingen eerder te zeggen of te doen.”

Hoe mooi is het om te zien hoe een daad van gehoorzaamheid de deur opent naar een diepere relatie met God. Marianne besluit: “Ik voel nu veel beter aan dat de Heilige Geest dingen van me wil. Het is echt heel bijzonder.”

Bekijk hier de video met Marianne’s getuigenis:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen