God gaat door met het schrijven van jouw verhaal, verlies de hoop niet

Meestal, wanneer onze omstandigheden ons behoorlijk ongunstig toe lijken, hebben we het gevoel dat dat het einde is. Het overweldigt ons tot op het punt dat we denken dat er geen hoop meer is. Maar het goede nieuws is dat er altijd hoop in Jezus is, hoe we ons ook voelen.

God geeft nooit op
Toen God de mens schiep, miste de hele schepping de nabijheid van God vanwege de zonde. Toch gaf Hij niet op. In plaats daarvan plande Hij een reddingsmissie voor hen. God deed dit door Zijn enige Zoon, Jezus, te sturen om ons van onze zonden te redden en het eeuwige leven door Hem te verkrijgen (Johannes 3:16). Jezus betaalde alles aan het kruis en droeg onze zonden Zelf, zodat we zouden kunnen sterven aan onze zonden en leven voor gerechtigheid (1 Petrus 2:24). Jezus moest voor ons sterven om de gezegende en glorieuze uitkomst te ontvangen die God voor ons in petto had.

Verlies de hoop niet
Dus ik wil je eraan herinneren om nooit de hoop te verliezen. Als je je op dit moment in een situatie bevindt die misschien chaotisch lijkt, bedenk dan wat Jezus voor je deed. Weet dat elke ongunstige en ongelukkige omstandigheid waarin je je nu bevindt, onderworpen is aan Gods verlossing. Want toen Jezus zei “het is volbracht” in Johannes 19:30, meende Hij dat echt. Hij overwon jouw worstelingen, jouw slavernij aan de zonde, en verlorenheid en leegheid. Hij overwon de dood, zodat jij niet langer gescheiden hoeft te zijn van Zijn Aanwezigheid.

Heb moed en houd moed, want in elke strijd is er altijd een doorbraak. En onthoud dat als het nog niet goed is, het nog niet het einde is. God gaat door met het schrijven van jouw verhaal en Hij zal zeker afmaken wat Hij in jou is begonnen (Filippenzen 1:6).

Verlies alsjeblieft de hoop niet en geef alles over aan Jezus. Vertrouw het proces, want in dit seizoen van breken, is Hij jou aan het maken. Vertrouw op Zijn liefde, want Hij houdt meer van je dan je denkt. Hij heeft nog veel grotere dingen voor je in petto. Je bent intens geliefd.

Lees hier het originele artikel.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen