God gehoorzamen in een overgangsperiode

Overgaan naar een nieuw seizoen en het verwerven van de beloften van God kan buitengewoon frustrerend zijn. Een overgangsperiode vereist geduld, geloof en vertrouwen in God dat je in de goede richting gaat voor je leven. Zo’n periode is alsof je door een heel lange gang loopt (je hebt misschien het gevoel dat je al heel lang op deze plek vastzit) en van het ene uiteinde van de gang naar de andere gaat.

We weten allemaal wat er in de gangen van het leven gebeurt. Je gedachten beginnen je parten te spelen. Dan begin je in jezelf te praten: “Ik kan niet terug naar de oude dingen, omdat ik te hard heb gevochten om te zijn waar ik nu ben, maar vooruitgaan is zo’n uitdaging, omdat ik niet weet waar ik heen ga .” Een overgangsperiode is raar, eng en ongemakkelijk, maar het is slechts voor een seizoen totdat je de andere kant bereikt, en je bent er bijna.

Geheimzinnig
Heb je moeite om van God te horen wat betreft je volgende stappen? Probeer je te raden wat God in je leven doet? Welkom bij de club! Ik begin me te realiseren dat God heel geheimzinnig doet over wat Hij in dit seizoen doet.

Ik heb de afgelopen weken een paar dromen gehad. Daarin hoorde ik mezelf zeggen: “Wat is er aan de hand, niemand vertelt me ​​iets? Of ik zit in een instelling met andere mensen die wachten tot er iets begint en ik merk dat ik er niet naar gekleed ben. Alle anderen zijn opgedoft of uitgedost, maar ik zie er gewoontjes uit. In de dromen weet ik dat ik ben waar ik moet zijn. Maar wat er ook gaat gebeuren, het zal onverwachts en zonder mijn tussenkomst gebeuren. Ik geloof dat er een aantal redenen zijn waarom God zo geheimzinnig doet.

Beloften
God beschermt onze beloften. Als God ons alles zou laten zien wat hij doet en de volledige blauwdruk zou vrijgeven van wat er in ons leven gaat gebeuren, zouden we op God vooruitlopen. In plaats van met Hem samen te werken, zouden we waarschijnlijk de plannen die Hij in dit seizoen voor ons heeft, verstoren.

De andere reden waarom ik geloof dat God zo geheimzinnig doet, is dat als Satan de blauwdruk voor ons leven kent, je er haast wel vanuit kunt gaan dat hij al het goede dat God voor ons in petto heeft, zal proberen te saboteren en vernietigen.

Dus wat moet je doen in de hal van de overgang?

Het korte antwoord is: ‘Gehoorzaam God.’ God sprak er met mij over om de laatste dingen die Hij me verteld had te doen, ook echt te doen. We gaan zo snel door naar het volgende grote ding dat God voor ons heeft, maar we hebben er niet genoeg tijd en energie in gestoken om de laatste opdracht die hij ons heeft gegeven, af te maken.

God zal niet verder gaan met het volgende totdat Hij tevreden is met je gehoorzaamheid aan de taak die Hij je eerder heeft gegeven. Als je niet meer weet wat dat was, vraag het Hem dan. God herhaalt zichzelf keer op keer op een gebied waar wij verantwoordelijk voor zijn, totdat we het doorhebben!

Muziekbediening
Onlangs gehoorzaamde ik God op een gebied van mijn leven waarin Hij Zichzelf steeds had herhaald. God wilde dat ik me toewijdde aan de muziekbediening. Dit was een gebied waarin ik gewond was geraakt en waar ik me niet meer mee bezig wilde houden.

God liet het niet los. Hij wilde dat ik me zou inzetten voor deze specifieke groep en uiteindelijk deed ik dat. Toen ik God gehoorzaamde, kwamen er mogelijkheden op het gebied van muziek op mijn pad. Prijs God!

Doe wat Hij zegt
Als je God al hebt gehoorzaamd op de gebieden die Hij je heeft toegewezen, prijs God! Houd je focus op Hem en blijf doen wat Hij zegt. Als God je zegt een boek te schrijven, een YouTube-kanaal te starten, terug naar school te gaan of iemand 25 euro te geven, DOE HET!

Samenwerken met God betekent dat we gehoorzamen in alles wat Hij ons zegt te doen, of we er nu zin ​​in hebben of niet, en vooral als er geen logica in zit. Het is onze gehoorzaamheid aan God die bepaalt hoe lang we in de hal van een overgangsperiode blijven.

Tytenisha Osgood

Lees hier het Engelse artikel.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen