God kent al je pijn

Herinner jezelf eraan dat God precies weet hoeveel je aankunt. Hij zal niet toestaan ​​dat je een breekpunt bereikt. Onze liefhebbende Vader zei: ‘Meer dan een menselijke verzoeking is u niet overkomen. En God is getrouw: Hij zal niet toelaten dat u verzocht wordt boven wat u aankunt, maar Hij zal met de verzoeking ook de uitkomst geven om die te kunnen doorstaan.’(1 Korintiërs 10:13).

Door: David Wilkerson (1931-2011)

De ergste vorm van godslastering is te denken dat God achter al je pijn en verdriet zit, dat het de hemelse Vader is die je hard straft. Dat God denkt dat je nog een of twee keer een gebroken hart nodig hebt, voordat je klaar bent om zijn zegeningen te ontvangen. Dat is niet zo!

Het is waar dat de Heer degenen die Hij liefheeft disciplineert, maar dat disciplineren is slechts voor een tijd. Het is niet bedoeld om ons te breken. God is niet de auteur van verwarring in je leven. De vijand probeert ons vaak via andere mensen pijn te doen, net zoals hij Job probeerde te kwetsen via een ongelovige vrouw.

Je hemelse Vader waakt over jou met Zijn oog op je. Elke beweging gaat Hij na; elke traan wordt in een fles bewaard. Hij voelt al je pijn en Hij weet wanneer je bent blootgesteld aan genoeg pesterijen van de vijand. Hij stapt in en zegt: ‘Genoeg!’

Wanneer je pijn je niet langer dicht bij de Heer brengt, maar het je geestelijke leven begint te blokkeren, komt God tussenbeide. Hij zal niet toestaan ​​dat een vertrouwend kind van hem ten onder gaat vanwege teveel pijn en doodsangst in diens ziel.

Gekwetstheid
God zal je voor een tijdje uit de strijd halen. Hij zal nooit toestaan ​​dat je gekwetstheid je geest kapot maakt. Hij belooft precies op tijd te komen om je tranen weg te vegen en je vreugde te geven voor rouw.

Gods Woord zegt: ‘U hebt voor mij mijn rouwklacht veranderd in een reidans, U hebt mijn rouwgewaad losgemaakt en mij met blijdschap omgord. God zal ons hart versterken als we door pijn gaan, en Hij zal ons reden geven om ons te zijner tijd te verheugen in Zijn glorieuze kracht.’ (Psalm 30:11-12)

God zal ons hart bekrachtigen wanneer we door pijn heengaan en Hij zal ons reden geven om ons te zijner tijd te verheugen in Zijn geweldige kracht.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen