God spreekt door kunst

In deze weken zie ik meer dan ooit hoe God de regie in handen heeft. Iedere dag gebeuren er wonderlijke dingen die geen toeval kunnen zijn. God spreekt door mensen, liederen maar deze laatste weken vooral ook door kunst.

Ingeving
Twee weken geleden kwam er een vrouw tijdens het ochtendgebed en ik kreeg sterk de ingeving om haar een schilderij van Carla Veldhuis te laten zien. Op het schilderij stond een oudere dame met achter haar een witte strijder met een groot glanzend zwaard en om haar heen gezichten van verschillende generaties. Ik zei tegen haar: dat ben jij, een dappere strijder in gebed. 

Op de bres
Die nacht kreeg ze een sterke roeping van God en ze schreef pagina’s vol over hoe God haar en ook andere vrouwen wil gebruiken om de moeders en de generaties van Nederland te gaan zegenen. Om voor ze op de bres te staan en voor ze te strijden. Ze was er zo vol van en wil gehoorzaam zijn aan deze roep. 

Juist in deze tijd van beproeving wil God meer dan ooit tot ons spreken!

De aanwezigheid van God
Een andere vrouw bezocht ons huis en vertelde van een zoon die ernstig leed onder angst. Terwijl ze vertelde, moest ik denken aan een ander schilderij van Carla, wat in onze muziekkelder hangt. Ik vertelde haar van dit schilderij en toen ze het zag begon ze in huilen uit te barsten. Ja dit was precies haar zoon, op de rand van zijn bed. Hij ging diepgebukt onder leed maar de aanwezigheid van God in de vorm van een vuurkolom omgaf hem. 

Kunst is een spiegel van God
Juist in deze tijd van beproeving wil God meer dan ooit tot ons spreken! Laten we luisteren naar zijn zachte stem die klinkt door Zijn Woord, door liederen of profetieën, door de natuur maar ook door kunst. Het is niet voor niets dat er op dit moment amper mogelijkheden zijn om te genieten van kunstvormen. Maar kunst is een spiegel van God en ik geloof dat God juist in deze tijd ook daar doorheen tot ons wil spreken.

Klik hier voor meer informatie over het werk van Carla Veldhuis.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen