God spreekt door Zijn Geest op vele manieren

Terwijl het ontluikende bos mij wakker kust als ik op mijn vintage fiets stap voor mijn dagelijkse rondje, denk ik aan Israël en Gaza, aan India en Brazilië. Maar al spoedig wordt mijn ziel tot rust gebracht door de fluitende vogels en adem ik de frisse bosgeuren in. Dit is mijn moment met mijn Maker. Luisteren naar Zijn stem in mijn hart. Mijn ziel tot rust brengen aan Zijn hart.

Een reusachtige zwaan over mijn hoofd
Laatst luchtte ik mijn hart over wat frustraties. Ik vroeg ‘Wilt U vandaag Uw liefde aan mij laten zien’ en terwijl ik het vroeg, vloog er een reusachtige zwaan over mijn hoofd. Nu heb ik pas nog over de zwaan geschreven in mijn boek als voorbeeld van trouw. Je ziet een zwaan eigenlijk nooit alleen, want zwanen blijven altijd samen, niet alleen tot de dood hun scheidt maar zelfs in de dood.

Dit bleek toen op een station een zwaan niet weggehaald kon worden toen zijn maatje in een bedrading vloog. De hele reisplanning op het station was ontregeld en mensen hadden uren vertraging.

“We mogen leren om Zijn spreken steeds beter te herkennen om zo te horen en zien wat Hij tegen ons zegt.”Wonderlijke manieren
God sprak bijna nog voordat ik mijn vraag had gesteld en met deze ene zwaan pal boven mijn hoofd voelde ik Zijn liefde en trouw. God spreekt nog steeds. Op zoveel wonderlijke manieren.

Maar het is net als met mijn tiener, als ik iets belangrijks wil bespreken met haar, maar ze heeft de telefoon onder haar neus of vriendinnen op haar kamer, of ze moet bijna naar school, dan zijn dat momenten dat ze niet altijd doorheeft wat ik haar wil zeggen. Soms is het goed om tijd samen te nemen, een eindje te rijden en een ijsje te halen of samen op bed zitten om echt even hart tot hart momenten te hebben. 

Op de fiets of in de auto
God wil iedere dag spreken tot ons door Zijn Heilige Geest, en Hij doet dat terwijl we op de fiets, op kantoor, school of in de auto zitten. We mogen leren om Zijn spreken steeds beter te herkennen om zo te horen en zien wat Hij tegen ons zegt. Maar soms is het ook goed tijd apart te nemen om van hart tot hart met Hem te spreken.

God sprak door een schilderij
Ik vroeg een retraitegast laatst hoe ze bij ons terecht was gekomen en wat haar verlangen was in de coaching. Iets wat erg naar voren was gesprongen, was dat God op verschillende manieren tot haar had gesproken over een pauw. En de mooiste manier dat God sprak was tijdens een Presence avond in in Casa Rosso Amsterdam toen iemand (ze wist niet dat ik dat was) een schilderij vasthield van een vrouw in pauwenveren.

Ze had meteen een foto gemaakt van het beeldscherm en vroeg zich af hoe ze ooit aan een afbeelding daarvan kon komen. Toen ging een vriendin van haar bij ons in His Home Base op retraite met coaching. Zij zag het schilderij bij ons aan de muur hangen en vertelde dat aan haar en toen sprak God tot de vriendin dat ze het moest kopen voor deze vrouw. En zo kwam het schilderij dat al lang in ons huis hing en wat ik met Presence in Amsterdam liet zien, bij deze vrouw terecht. 

Wat een regie!
God sprak tot de kunstenares Carla Veldhuis om het schilderij te maken. God sprak tot mij om het schilderij mee te nemen. God sprak tot haar door het schilderij en door anderen over een pauw. God sprak tot de vriendin om het voor haar te kopen. Wat een regie! En zo kwam ze bij ons huis terecht om God hier ook te zoeken en coaching te ontvangen om zo nog meer haar kleuren te mogen laten zien en een zegen te mogen zijn in het gebedswerk wat ze mag doen. 

“Laten we deze week alert zijn op welke manier Hij tot ons wil spreken.”

Uitgelaten en verbaasd
We baden tot slot van het gesprek voor elkaar. Toen ze voor mij bad, gaf ze een beeld door van het volk Israël in de woestijn en God die manna uit de hemel gaf. Na het gebed vroeg ik haar of ze de titel van mijn boek wist en wist waar het over ging. Ze had geen flauw idee. Toen ik haar vertelde dat het boek ‘Manna voor elke dag’ heet en de inleiding gaat over het volk Israël in de woestijn, waren we beiden zo uitgelaten en verbaasd over hoe God spreekt door ons heen!

Hij spreekt door Zijn Heilige Geest
Hij geeft wat we nodig hebben. Hij spreekt door Zijn Heilige Geest die we hebben ontvangen. Dit mochten we afgelopen weekend weer vieren. Laten we deze week alert zijn op welke manier Hij tot ons wil spreken. Hij is er bij in alles wat we doen.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen