‘Gods aanwezigheid geeft vertrouwen’, Oranje-aanvoerder Van Dijk dankbaar voor rentree

Virgil van Dijk is aanvoerder van het Nederlands Elftal en misschien wel een van de beste verdedigers die Nederland ooit heeft gehad. Van Dijk is christen en vindt zijn kracht in God. Op Twitter postte hij onlangs een foto van zijn Bijbelse dagboek, waarin te lezen valt ‘dat Gods aanwezigheid kracht geeft om alle omstandigheden aan te kunnen.’

Van Dijk geeft ook een toelichting. “285 dagen geleden begon ik aan de reis richting het weer kunnen spelen”, zo opende Van Dijk op Twitter. “Het is moeilijk om onder woorden te brengen hoe ik me nu voel, maar ik vind het wel heel belangrijk om te benadrukken dat ik mij gezegend voel door de steun van zoveel geweldige mensen.

De chirurg, de fysiotherapeuten, de trainers en de technische staf die vanaf dag een achter mij hebben gestaan. Mijn ploeggenoten hebben mij energie gegeven en ervoor gezorgd dat ik positief bleef. De fans van Liverpool voor hun liefde, aanmoedigingen en steun. En boven alles mijn familie, want zonder hen zou ik nergens zijn. Hartelijk dank. Het harde werken stopt natuurlijk niet, het begint nu pas”, benadrukt Van Dijk na zijn terugkeer.

Goede Herder
Van Dijk plaatst daarnaast een foto op Twitter waarop duidelijk twee Bijbelverzen in het Engels te lezen zijn. “Ik ben de Goede Herder. Ik ken Mijn schapen en Mijn schapen kennen Mij. Net als dat de Vader Mij kent en Ik de Vader ken. Ik geef mijn leven voor de schapen”, citeert de mandekker uit het bijbelboek Johannes. Daarnaast komt Van Dijk met een tekst uit het bijbelboek Jesaja. “U effent het pad voor de rechtvaardige. U baant voor hem een rechte weg.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen