Gods liefde overwint angst

Zoek Zijn Aanwezigheid!

Jesaja 41:10 “Vrees niet, want ik ben bij u, wees niet ontzet, want ik ben uw God. Ik zal je sterken, ik zal je zeker helpen. Ik zal u steunen met mijn rechtvaardige rechterhand.”

Angst is een leugenaar. Wist je dat volmaakte liefde angst verdrijft?

Angst is een leugenaar

Toen ik opgroeide, was ik bang voor van alles en nog wat. Monsters onder mijn bed, verdwalen in de supermarkt en zelfs mensen. Uiteindelijk ben ik uit deze fase van mijn leven gegroeid en ben ik niet meer zo bang. Ik ging een paar maanden na de middelbare school naar de bedieningsschool, vastbesloten om antwoorden te krijgen over waarom ik opgroeide met constante angst. Ik dacht, misschien was het omdat ik niet gered was, wat waar was, maar ik wist niet dat er zoveel meer aan de hand was.

Perfecte liefde verdrijft angst

Volmaakte liefde verdrijft angst (1 Johannes 4:18). Het ontbrak mij niet alleen aan Gods tegenwoordigheid in mijn leven, maar het ontbrak mij ook aan Zijn liefde. Ziet u, met Gods tegenwoordigheid komt de vrucht van de Geest. 

“wanneer je gods aanwezigheid in je leven mist, mis je niet alleen Zijn aanwezigheid, maar ook alles wat daarbij komt kijken.”

De vrucht van de Geest in Galaten 5:22-23 is: “Maar de vrucht van de Geest is liefde, vreugde, vrede, verdraagzaamheid, vriendelijkheid, goedheid, trouw, zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Tegen zulke dingen bestaat geen wet.” Wanneer je Gods aanwezigheid in je leven mist, mis je niet alleen Zijn aanwezigheid, maar ook alles wat daarbij komt kijken.

Zijn liefde triomfeert

Ik besefte dat ik toen ik opgroeide liefde miste. Ik miste liefde omdat ik Gods Aanwezigheid miste. Ik miste Zijn Aanwezigheid omdat ik geen relatie met Hem had. God is de ultieme vervulling in ons leven. Zijn Aanwezigheid is iets dat we allemaal hard nodig hebben. Hij is onze bron van liefde, vreugde, vrede en al het andere dat daarbij hoort. Soms hebben we in het leven met dingen te maken omdat we geen relatie met Hem hebben. Als je met angst omgaat, doe dan Zijn liefde aan. Als je met depressie te maken hebt, zet dan Zijn vreugde aan. Als je met ongeduld omgaat, zal Hij je geduld geven.

Jezus is overvloed. Daarom is er geen gebrek als je bij Hem bent. Zoek vandaag nog Zijn aanwezigheid.

Lees hier het Engelstalige artikel op God TV.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen