Gods plannen voor ons zijn vol hoop

Er is op dit moment veel chaos en onzekerheid in de wereld. En er lijken weinig antwoorden te zijn. Het is maar al te gemakkelijk voor ons om ons hiermee te voeden en het enige wat dat doet, is angst in ons hart zaaien. Angst verlamt. Angst is het tegenovergestelde van liefde; het vernietigt onze vrede en neemt onze rust weg. Er is echter een andere manier!

Door: Mark Gyde

De HEERE vernietigt de raad van de heidenvolken, Hij verbreekt de gedachten van de volken. Maar de raad van de HEERE bestaat voor eeuwig, de gedachten van Zijn hart bestaan van generatie op generatie.

Onze ziel verwacht de HEERE, Hij is onze hulp en ons schild. Want ons hart is in Hem verblijd, omdat wij op Zijn heilige Naam vertrouwen. Laat Uw goedertierenheid over ons zijn, HEERE, zoals wij op U hopen. (Psalm 33:10-11, 20-22)

Wij hebben een keuze. Gaan we ons richten op de chaos en onzekerheid of gaan we vertrouwen op Degene Wiens plannen eeuwig en onveranderlijk zijn? Het nieuws is deprimerend, maar het is niet iets wat effect heeft op onze Vader. Hij is zich bewust van alles wat er gebeurt, Hij is zich bewust van de pijn en het lijden en hij belooft bij ons te zijn als we onvermijdelijk door dingen heen gaan.

Hoop op de Heer
We hoeven ons vertrouwen niet te stellen in de wegen van de wereld. We kunnen ons omkeren en onze hoop op de Heer stellen. Hij is degene die ons redt, Hij tilt ons op naar een veilige plaats, hoog boven het bereik van de vijand.

Hij creëert geen angst of onzekerheid, want Hij is LIEFDE. Angst verlamt, liefde maakt vrij. Angst berooft ons van vrede en rust, liefde bouwt op. Angst is onzeker, liefde is veilig. Angst is een huis gebouwd op zand, liefde creëert de meest veilige en veilige woonplaats voor ons. Angst straft, liefde bevestigt.

Lees hier het originele artikel.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen