Gods Woord voor jou vandaag: God liefhebben is je naasten liefhebben

Vers van vandaag

“ Wij hebben lief omdat hij ons eerst heeft liefgehad.  Wie beweert God lief te hebben, maar toch een broer of zus haat, is een leugenaar. Want wie zijn broer en zus, die ze hebben gezien, niet liefheeft, kan God niet liefhebben, die ze niet hebben gezien.  En hij heeft ons dit gebod gegeven: iedereen die van God houdt, moet ook van zijn broer en zus houden. “ – 1 JOHANNES 4:19-21

Overdenking van vandaag

We kunnen niet van God houden als we onze naasten niet kunnen liefhebben. Toen Jezus ons gebood God lief te hebben en onze naasten lief te hebben, was dat geen gebod dat los staat van elkaar. God liefhebben en onze naasten liefhebben zijn twee kanten van dezelfde medaille. Ze zijn onafscheidelijk.

Omdat we, als we ons leven aan God hebben gegeven, voor Hem en in Hem willen leven. En leven in God betekent leven voor anderen, aangezien Gods hartslag en passie mensen zijn.

Als we van God houden, zullen we daardoor ook van anderen houden. De overweldigende liefde van God dwingt ons om over te stromen en ook van anderen te houden.

Lees het originele artikel op GOD TV.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen