Gods woord voor jou vandaag: houd het vuur brandend

In het Oude Testament droeg God de Levieten en de priesters op om het vuur op het altaar brandend te houden. In het Nieuwe Verbond blijft het gebod hetzelfde: het vuur brandend te houden.

Vers van vandaag

“Het vuur moet voortdurend op het altaar blijven branden, het mag niet uitgeblust worden. – Leviticus 6:13 (HSV)

Boodschap van vandaag

Het vuur duidt de tegenwoordigheid van God aan. Het was dus van vitaal belang voor de Israëlieten om het vuur in het altaar in de tempel in stand te houden.

Tegenwoordig zijn wij de tempel van God. En in onze harten ligt het altaar van de tegenwoordigheid van God. Het vuur van Zijn Aanwezigheid brandt in ons terwijl we Zijn liefde ontvangen en die naar anderen verspreiden.

Om het brandend te houden, moeten we ons deel doen als dienaren van Zijn tegenwoordigheid. Laten we doorgaan in onze wandel als volgelingen van Christus en deze cultiveren door op Zijn Woord te mediteren en onophoudelijk te bidden. Laten we bovendien samenkomen met onze medebroeders en -zusters in Christus om de kerk aan te moedigen en op te bouwen.

Dit artikel is geplaatst op Godtv en lees je hier terug: https://godtv.com/gods-word-for-you-today-keep-the-fire-burning/

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen