Gods woord voor jou vandaag: je bent een vriend van God

Jezus heeft ons vrienden genoemd. Hij heeft ons het voorrecht gegeven om in Zijn tegenwoordigheid te komen en alles over Hem te weten. Maar wat betekent het precies om vrienden met God te zijn?

Vers van vandaag:

Ik noem u niet meer dienaren, want een dienaar weet niet wat zijn heer doet, maar Ik heb u vrienden genoemd, omdat Ik u alles wat Ik van Mijn Vader gehoord heb, bekendgemaakt heb.” Johannes 15:15 (HSV)

Boodschap:

Abraham is hierin een mooi voorbeeld, hij werd ook herinnerd als ‘vriend van God’. Zijn hele leven lang zie je dat hij een nauwe band had met God. Een specifiek moment staat in Genesis 18. Abraham had een normale dag en deed zijn gebruikelijke klusjes, maar toen de HEER verscheen, herkende hij onmiddellijk Zijn aanwezigheid en eerde hij Hem. Omdat God Abraham als Zijn vriend ziet, heeft Hij ook Zijn plannen aan Abraham geopenbaard. Zo staat in vers 17: “Moet ik voor Abraham verbergen wat ik ga doen?”

“We kunnen herkennen dat God in ons midden beweegt en hem informeren naar zijn plannen voor ons.”

Jezus heeft ons ook dat niveau van relatie met God gegeven. Hij is de toegang waardoor we vrienden met God zijn geworden. En zo kunnen we herkennen dat God in ons midden beweegt, en kunnen we Hem informeren naar Zijn plannen voor ons. Prijs Jezus!

Lees de originele overdenking op GODTV hier: https://godtv.com/gods-word-for-you-today-you-are-a-friend-of-god/

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen