Goede energie

Ze kwamen maandagavond binnen stappen, onzeker maar verlangend. Ze zochten een hoekje achterin en keken hun ogen uit. De vele kaarsjes, het grote vuur in de speksteenkachel, de hartelijke mensen (op anderhalve meter maar met hun hart verbonden).

De muziek klonk en de aanwezigheid van God was tastbaar. 

Thuis
Toen ik de avond opende en iedereen welkom heette, gaf ik ze ruimte even te vertellen wie ze waren. Ze kwamen uit het asielzoekerscentrum en waren mee gekomen met een Iraanse vriendin die vaker komt. De moeder vroeg of ze wat mocht zeggen. Onder tranen vertelde ze dat dit de eerste plek was waar ze zich thuis had gevoeld sinds ze vertrokken was uit Iran. Ze zei dat hier een hele goede energie hing en dat het haar deed denken aan het huis van haar ouders en van haar man die nog in Iran wachtte om verenigd te worden met haar en haar dochter.

Verbonden
De avond vulde zich met muziek, gebeden, we luisterden naar God en we vierden avondmaal. Voor velen is ons huis de enige plek die nog open is en geheel volgens de regels van de overheid komen we met maximaal 20 op ruime afstand nog iedere maandagavond en iedere ochtend in kleinere groep samen. Verschillende generaties en achtergronden maar verbonden in Jezus. Wat een zegen mag His Home Base zijn!

“Ik legde haar uit dat bij ons de energie niet kwam van de mensen of het gebouw maar alleen van Jezus. Hij geeft energie die niemand anders kan geven.”


De mensen uit de zorg worden gezegend, de 70 plussers hebben aanspraak en zijn even onder de mensen, vluchtelingen komen even hun “hok” in het AZC uit en ontvangen liefde en bemoediging en bovenal wordt Gods troon gebouwd door onze aanbidding, al kunnen we niet uit volle borst zingen.

Energie van Jezus
Na afloop sprak ik met deze lieve moeder en dochter. Ze waren geen christen en geen moslim maar geloofden dat God overal was en dat was merkbaar aan goede of slechte energie. Ze vonden dat deze plek gevuld was met goede energie. Ik legde haar uit dat bij ons de energie niet kwam van de mensen of het gebouw maar alleen van Jezus. Hij geeft energie die niemand anders kan geven. Ik vroeg of ik voor haar mocht bidden en we gaven haar dochter een prachtige kinderbijbel mee.

Tempel
Wat is het goed om zo je huis te openen voor mensen die verlangen naar goede energie. Ieder huis waar christenen wonen is een kleine tempel van Gods Geest en daar hangt altijd een goede energie. Laat die energie in deze moeilijke tijden maar stromen naar de mensen die God op ons pad brengt. Twee per dag is 14 per week, is 56 per maand!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen