‘Good News Truck’ ziet Gods glorie in drukke hotspots in Rotterdam en haalt grote oogst binnen: “We hebben hier geen woorden voor”

Zeker tientallen mensen gaven spontaan hun leven aan Jezus op de drukke hotspots in Rotterdam bij de Markthal én op Zuidplein. Het zijn plekken waar mensen af en aan liepen, maar zowel vrijdag als zaterdag was het gevuld met aanbidding, getuigenissen en prediking vanuit de Good News Truck. “Joh, het is ongelofelijk. Mensen komen daar ‘toevallig’ langs, blijven staan en voelen de noodzaak om zich te bekeren”, zegt Joey van den Akker, een van de initiatiefnemers.

“Ik kwam vrijdag iets later aan, omdat we in een vette file stonden. Maar waar je vervolgens middenin valt, is ongelofelijk. De straat is vol met mensen en overal waar je loopt klinkt aanbidding. Ondertussen geven mensen hun leven aan Jezus, gebeuren er genezingen, mensen die hun been aan zien groeien en demonen die eruit gaan.”

“De enorme openheid, die heeft mij zeker verrast. Veel mensen staan geboeid te luisteren, natuurlijk vooral bij de aanbidding, maar ook bij de prediking. Het trekt de aandacht.”

Op vrijdag stond het team bij de Markthal in Rotterdam, waar een groot open plein ligt met een drukke doorstroom aan mensen. Op zaterdag waren ze bij de metro van Zuidplein. “We zoeken deze doorstroom-plekken opzettelijk op, zodat zoveel mogelijk mensen het horen. We hebben een mooie balans tussen getuigenissen, aanbidding en het woord.”

“Ondertussen hebben we ook een team mee die evangeliseert en de mensen benadert. Juist als mensen al erg geboeid zijn, kun je ze makkelijk het evangelie meegeven.”


Magneet
De truck ziet er goed uit en ook de hele uitstraling en het goede geluid spreekt aan, merkt Joey op. Hij ziet het aantrekken als een magneet. “Maar wat God vervolgens doet, is een machtig werk van de Heilige Geest. Er waren zelfs mensen die niet op hun benen konden blijven staan. Ook werden er demonen uitgedreven. Toch levert dat ook interesse op. Mensen vragen zich af: ‘wat gebeurt hier?’”


Reacties
Haatreacties zijn er uiteraard ook, zoals een moslim die het er niet mee eens was en wilde dat ze stopten. “Maar de meeste boze mensen blijven niet lang staan.”

“Er zijn zéker tientallen mensen tot geloof gekomen. Niet zelden mensen die staan te kijken en zo geraakt worden, dat ze een keuze maken voor Hem.”


Twee getuigenissen:

-Chris, Glazenwasser:

Praat alleen met mensen als hij voelt dat ze oké zijn. Dat voelde hij bij het team van de Gospel Truck. Hij bad God om vergeving en nodigde Jezus uit in zijn hart. Hij gaat niet naar een kerk, lijkt er open voor te staan.

-Najim. Marokkaanse man.

Heeft op een katholieke Basisschool gezeten en moest elke dag in de klas een gebed opzeggen. Toen de meester erachter kwam dat zijn ouders moslims zijn, hoefde hij niet meer mee te bidden. Sinds die tijd heeft hij geen geloof. Toen het team het evangelie deelde, nam hij Jezus aan. Hij slaakte een diepe zucht, omdat hij voelde dat Jezus de zondelast van hem afnam.

De eerstvolgende Gospel manifestatie van de Good News Truck is op 11 en 13 november in Utrecht.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen