Gouverneur Florida ondertekent wet die ‘moment van stilte’ vereist voor schoolgebed

De Republikeinse gouverneur van Florida, Ron DeSantis, heeft een wetsvoorstel ondertekend dat aan het begin van elke dag minstens één minuut stilte vereist, en mogelijk meer, op openbare scholen. Zo kunnen kinderen bidden of mediteren.

DeSantis heeft maandag ‘HB 529 ondertekend’, bekend als het “Moment of Silence in Public Schools” -wetsvoorstel. Volgens de wet zullen directeuren van openbare scholen verplicht zijn om leraren in de eerste periode te verplichten stiltemomenten in te stellen, aldus WFLA.com.

“Het is belangrijk om elke student de mogelijkheid te bieden om elke dag te reflecteren en te bidden zoals zij dat nodig achten”, zei DeSantis. “Het idee dat je God gewoon uit elke instelling kunt duwen en succesvol kunt zijn – het spijt me, onze grondleggers geloofden dat niet.”

De nieuwe wet, die van toepassing is op alle klassen van openbare scholen, zegt dat leraren geen suggesties kunnen doen aan studenten over waar ze tijdens het moment van stilte over zullen nadenken. Maar leraren moeten ouders aanmoedigen om dat gesprek met hun kinderen te voeren. Het gaat per 1 juli in.

Staatssenator Lori Berman (Democraat), die Palm Beach’s District 31 vertegenwoordigt, vroeg zich af of studenten een rozenkrans tevoorschijn konden halen, het kruisteken konden maken of een gebedskleed konden gebruiken en vroeg zich af of dat sommige studenten ongemakkelijk zou maken.

Maar senator Jason Pizzo (Democraat), die Miami-Dade’s District 38 vertegenwoordigt, steunde de wetgeving en zei dat studenten niet hoeven te bidden tijdens die momenten die door scholen zijn gereserveerd.

“Het is als een moment van meditatie, ontspanning, verbinding”, zei hij.

Stilte
De nieuwe wet zal Florida tot één van de tenminste 15 staten maken die momenten van stilte op openbare scholen vereisen. De Sunshine State was al één van ongeveer 18 andere staten die scholen de mogelijkheid gaven om dit te doen.

De gouverneur deed de aankondiging in de Sjoel van Bal Harbour, een Joods gemeenschapscentrum, waar hij ook beloofde de Joodse gemeenschap te beschermen en zijn steun voor Israël prees.

Er wordt gespeculeerd dat de gouverneur, die volgend jaar herkozen wordt, in 2024 president zou kunnen worden.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen