Gouverneur van Texas tekent ‘Heartbeat Act’: abortus verboden bij hartslag kind

De Republikeinse gouverneur van Texas, Greg Abbott, heeft een wet ondertekend die abortussen verbiedt nadat er een hartslag kan worden gedetecteerd, mogelijk al binnen zes weken.

Meer dan een dozijn andere staten in de Verenigde Staten hebben ook een abortusverbod ingesteld. Het Amerikaanse Hooggerechtshof stemt deze week in met een wet in Mississippi die abortus na 15 weken zwangerschap verbiedt. Een gunstige uitspraak zou de basis kunnen leggen voor meer abortusbeperkingen.

“Ik sta op het punt een wet te ondertekenen die ervoor zorgt dat het leven van elk ongeboren kind met een hartslag zal worden gered van de verwoestingen van abortus.”

“Onze Schepper heeft ons het recht op leven geschonken”, zei Abbott voordat hij het wetsvoorstel ondertekende. “En toch verliezen miljoenen kinderen elk jaar hun recht op leven als gevolg van abortus. In Texas werken we om die levens te redden. Ik sta op het punt een wet te ondertekenen die ervoor zorgt dat het leven van elk ongeboren kind met een hartslag zal worden gered van de verwoestingen van abortus.”

Op CBN News lees je het hele artikel

Hier zie je het moment waarop de wet werd getekend:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen