Graham Cooke geeft tips over hoe je leert bidden samen met de Heilige Geest

“Als je bidt, mag je bidden samen met God. Je bidt niet alleen tot Hem”, legt spreker en auteur Graham Cooke uit in een van zijn onderwijsvideo’s. “Jezus en de Heilige Geest bidden dezelfde dingen uit en jij mag daarin meedoen. Je kunt die woorden vastleggen door ze op te schrijven. Zo worden je gebeden doelgericht en scherp.”

Graham gaat verder: “In deze context hoef je de Heilige Geest niet te vragen om te komen, want Hij heeft gezegd dat Hij altijd bij ons zou zijn. Dus we uiten ons vertrouwen, onze vreugde en onze dankzegging voor Wie Hij voor ons en door ons is.”

Geliefde kinderen
“Als je iets aan de Heilige Geest vraagt voor je leven, mag je zeker weten dat het Zijn verlangen is om je alle goede gaven te geven. Hij wil je alles geven wat bijdraagt aan een godvruchtig leven. We hoeven niet te smeken om wat Hij ons al heeft beloofd. Eenvoudigweg danken we Hem dat het op dit moment al ons deel is. We bidden vanuit de positie dat we Gods geliefde kinderen zijn; we zijn geen bedelaars.”

Vreugde
Graham moedigt aan om gebeden op papier te schrijven. “Schrijf je gebed op en bid het meerdere keren per dag uit. Bid het met passie en vreugde, niet als iets wat je routinematig doet. Ontdek de vreugde van het vragen en van het blijven doorvragen. Het is een vreugde voor God als we Hem ergens om vragen, dus mag het voor ons ook een vreugde zijn.”

Hij spoort aan om deze manier van bidden als een oefening te gebruiken om de samenwerking met de Heilige Geest te versterken. “Het is geweldig als je iets van de vreugde gaat voelen die God ervaart als Hij met jou samenwerkt.”

Gebed
Vervolgens geeft Graham een voorbeeld van hoe zo’n gebed zou kunnen beginnen:

“Heilige Geest, ik aanbid U. Ik verheug me in Uw passie voor mij en mijn ontwikkeling. Dank U dat U zo’n geweldige Leraar, Helper en Trooster bent. Ik dank U voor de manier waarop U mij ziet. Dank U voor Uw voorziening in mijn leven. En dank U dat U in mijn hart woont en Christus in mij vormt.

Ik vraag U mijn binnenste opnieuw te vervullen met Uw natuur. Maak alle gaten dicht, zodat ik kan leren om samen met U over te stromen. Train mijn ogen om U te zien en mijn oren om U te horen. Leer mij om Uw wegen en gedachten te herkennen. Dank U dat U mij leert om van binnenuit te leven. In Jezus’ Naam, amen.”

Graham besluit: “Schrijf deze woorden op en voeg dan een ding toe dat je Hem wilt vragen voor jezelf. Blijf op de plek van dankzegging en vreugde over Zijn voorziening. En bid dan je gebed zonder ophouden.”

Bekijk hier de video:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen