Grapperhaus scherpt advies verder aan: houd vieringen rond Kerst digitaal

In overleg met minister Grapperhaus heeft het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken (CIO) kerken dringend geadviseerd om vanwege de lockdown kerkdiensten digitaal uit te zenden en mee te maken. Veel protestantse en gereformeerde kerken nemen dit advies over, meldt het ND.

Het aangescherpte advies van het CIO kwam na de persconferentie van premier Rutte waarin hij een lockdown afkondigde. Het overlegorgaan van de kerken stelt zich solidair met de samenleving, geven ze aan.

Toch blijft er, ook binnen het advies van het CIO, ruimte om fysiek samen te komen. “In het geval er toch fysieke bijeenkomsten worden gehouden (met name tijdens de komende feestdagen) dan met maximaal dertig personen met inachtneming van de reeds bekende richtlijnen van het RIVM”, zo staat er.

Veel kerken die de maatregelen nauwgezet proberen op te volgen, hielden hun diensten al digitaal. Van de kerken die bleven samenkomen, blijkt uit rondvraag dat velen dat gewoon blijven doen. Zij het veelal met dertig man, wat nog altijd niet wettelijk verplicht is.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen