Grapperhaus: “Communicatie met kerken had beter gemoeten”

Het kabinet moest beter uitleggen aan kerken wat de extra landelijke maatregelen voor kerken betekenen. Dat erkent minister Grapperhaus, aldus het Nederlands Dagblad. Hij begrijpt dat het draagvlak daardoor is beschadigd om de nieuwe maatregelen te accepteren.

Hoewel het kabinet volgens Grapperhaus wel degelijk van plan was om ook kerken verder te laten afschalen, geeft hij toe dat het niet helder gecommuniceerd is. Vooral omdat premier Rutte de week ervoor nog een compliment uitdeelde aan de kerk.

Commotie
De ophef vanuit kerken in Nederland was mede zo groot omdat de beslissing direct na de commotie over de Staphorster kerkdienst genomen werd.

Desondanks beweert het kabinet dat de versobering van de religieuze bijeenkomsten al eerder op de planning staat. Grapperhaus zelf merkt ook dat de beslissing veel heeft losgemaakt. “Ik ben momenteel bijna dagelijks in gesprek met kerken.”

Gesprek
Vanmiddag vindt er een gesprek plaats tussen Grapperhaus en vertegenwoordigers van religieuze organisaties. Veel Nederlandse christenen zijn hiervoor aan het bidden.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen