Grootste kerk Barneveld begint inloophuis in winkelcentrum om uit te reiken naar Barnevelders

In het winkelcentrum van Barneveld begint de plaatselijke Gereformeerde Gemeenten in Nederland  een inloophuis. De kerk heeft het grootste kerkgebouw van het dorp, genaamd ‘De Hoeksteen’. De evangelisatiecommissie van de kerk is met het idee voor een ontmoetingsplek gekomen. Dat meldt het AD.

De coördinator van het project, Jan van ’t Goor uit Kootwijkerbroek, zegt: ,,Het idee is dat mensen gewoon binnen kunnen lopen, voor een kopje koffie, een praatje.” Ook denkt de commissie erover na om op den duur eventueel een aantal keer per week een warme maaltijd aan te bieden of een bijbelstudie of kindermiddag te houden. Wat de commissie ermee wil bereiken, is dat mensen op een laagdrempelige manier langs kunnen komen met levensvragen.

Inrichting
Het inloophuis komt in de Jan van Schaffelaarstraat in de voormalige lunchroom De Zith. Voordat het gebouw geschikt is voor gebruik, moet er nog wel maanden verbouwd worden. Over de inrichting van de ontmoetingsplek wordt nog gebrainstormd.

Belang evangelisatie
De naam van de plek wordt waarschijnlijk ‘Huiskamer Samaria’. Het zal het eerste inloophuis binnen het landelijke kerkverband van de Gereformeerde Gemeenten in Nederland worden. In het verleden werd evangelisatie vaak als iets activistisch en evangelisch gezien door het kerkverband. Volgens Van’t Goor is er nu “meer aandacht gekomen voor het belang van evangelisatie”.

Lees hier het originele bericht.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen