Grote daden Gods in het Midden-Oosten, corona heeft ook goéde uitwerkingen

Vandaag zat ik in een Zoommeeting van een krachtige bediening met de naam “Isiah 19 Highway” van Tom en Kate Hess vanuit Jeruzalem. Broers en zussen uit alle uithoeken van het Midden-Oosten en heel de wereld kwamen samen om voor elkaar te bidden en elkaar te zegenen. Ik zet hier wat prachtige momenten op een rij.

Duizenden volgen kerkdienst online
Een voorganger uit Turkije vertelt dat de coronacrisis door God gebruikt wordt omdat nu duizenden de online kerkdiensten volgen en geïnteresseerd zijn in het geloof. Een jonge leider uit Azerbedjan vertelt dat er een nieuwe generatie christenen opstaat en dat vele duizenden bereid zijn om een prijs te betalen voor hun geloof. Een vrouw uit Egypte vertelt dat ze Sion, Israël, zegenen en terwijl ze spreekt horen we de islam gebeden op de achtergrond door de buurt schallen.

“Ze bereiden zich in Egypte voor op een grote opwekking omdat mensen nu in diepe economische nood zijn en God om hulp vragen!”

Ze bereiden zich in Egypte voor op een grote opwekking omdat mensen nu in diepe economische nood zijn en God om hulp vragen! Ze zijn begonnen zich als christenen te ontfermen over de hulpbehoevenden en alleenstaande vrouwen in nood! Jordanië bidt voor Turkije en Israël bidt voor Egypte.

Grote jeugdbediening in Marokko
Vader en zoon uit Jordanië laten weten dat er veel corona-zieken en -doden zijn, en dat in deze tijd van stress hun gebed is dat God deze situatie gebruikt om de Joshuageneratie op te doen staan. Ze willen zich verbinden met Israël en bidden dat ze weer als broers samen leven met ieder hun eigen identiteit. Dan horen we over een grote jeugdbediening in Marokko waar velen tot geloof komen omdat zij zich hadden losgemaakt van islam en als atheïst open stonden om het evangelie te horen.

Er zijn huiskerken in iedere stad in Marokko en allen preken ze het evangelie in hun omgeving. Campagnes met de naam “Jezus houdt van Marokko” trekken door het hele land. Ze bereiden zich voor op Jezus terugkomst en aankomend weekend vieren ze Pesach met vele jongeren waarvan een groot aantal zich wil laten dopen. Ze zegenen Israël en ook voor hen wordt gebeden door een broeder uit een buurland.

Eerst zeker weten dat hij niet afgeluisterd wordt
Dan volgt een voorganger uit Jemen. We mogen hem niet zien, we mogen zijn naam niet weten en we moeten eerst wachten tot hij een beveiligde lijn heeft zodat hij zeker weet dat hij niet afgeluisterd wordt. Hij vertelt dat er nu zeven jaar nonstop burgeroorlog is en dat corona wel het minst van hun problemen zijn. Salarissen worden bevroren, winkels zijn leeg en velen zijn ondervoed. Maar God voorziet dagelijks in de nood van deze voorganger. Ze blijven in het geheim samenkomen en doopdiensten houden.

Maar er zijn wel voorgangers gevangengezet. Ze moesten zelfs in de media protesteren om te voorkomen dat een broer in de Heer geëxecuteerd zou worden. Een andere broer werd vrijgelaten maar is nu onder huisarrest. Ook de naam van de voorganger die met ons spreekt is genoemd in de gevangenis toen andere broeders werden ondervraagd. ‘Bid voor me’, zegt hij. Dit is de tijd dat er goede rechten komen voor de minderheden. Dit is de tijd dat er een nieuw Jemen gevormd wordt en een nieuwe generatie gelovigen gaat opstaan!

“God heeft het gebed verhoord en een verbinding gelegd tussen de twee landen omdat Israël ze kan helpen met agricultuur en Soedan zo kan zegenen.”

Irak was ook flink vertegenwoordigd
De voorganger van Koeweit zegt dat we de toekomstige generatie moeten voorbereiden. Zij kunnen hun geloof met veel meer mensen delen via sociale media. Er is visie om internet-huisgroepen te starten. Hij sluit af met de vraag: ‘Bid voor ons’, ze zeggen dat er vrijheid is maar er zijn veel uitdagingen in het samenkomen en evangelie verkondigen. Irak was ook flink vertegenwoordigd.

“Veel van hun activiteiten moesten vanwege corona stoppen maar ze zijn nu individueel aan het discipelen en jongeren aan het voorbereiden op de weg van Jesaja 19.”

Veel van hun activiteiten moesten vanwege corona stoppen maar ze zijn nu individueel aan het discipelen en jongeren aan het voorbereiden op de weg van Jesaja 19. We bidden dat jongvolwassenen kerkplanters worden van kleine huisgemeenten door het land. Deze generatie is hongerig om te leren en wil graag aan de slag!

Een 11-jarig meisje uit Turkije bidt voor alle kinderen in Israël
Een jonge zoon van een voorganger uit Irak luistert terwijl een jonge zoon van een Joodse voorganger vertelt hoe belangrijk het is als we ons geloof met anderen delen en het licht voor anderen schijnen zodat ze ook het pad van God vinden. Zodat we niet bezig zijn met of wij naar de hemel gaan maar om anderen met Jezus bekend te maken om samen Zijn weg te volgen.

Prachtig hoe een 11-jarige Joodse jongen dan bidt voor de kinderen in het Midden Oosten. Dan bidt een 11-jarig meisje uit Turkije voor alle kinderen in Israël. Ze getuigt van haar geloof in Turkije zelfs zo dat er een meisje van school is gehaald. Ook een Chineze zuster bidt geëmotioneerd voor de nieuwe generatie in het Midden Oosten. We sluiten af met Ethiopische aanbidding van een jonge aanbiddingsband.

God is machtig aan het werk in het Midden-Oosten! 

Via het Jerusalem House of Prayer voor alle landen (https://jhopfan.org) worden in het Midden-Oosten 144 werkers gesponsord waarvan er 50 met hun vrouw in Israël en 22 met hun vrouw in alle omliggende landen. Samen bouwen zij aan Gods Koninkrijk. Laten wij hen zegenen in gebed en in onze financiële steun! En laten we dit Pesachweekend bidden dat God vele Joodse harten raakt met het verlossingswerk van de Messias! God is machtig aan het werk in het Midden-Oosten!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen