Grote openluchtdienst brengt zondag honderden mensen samen in Nunspeet: “Er is veel honger”

Aanstaande zondag zullen naar verwachting honderden christenen in Nunspeet samenkomen voor een grote openluchtdienst. Hans Maat zal spreken en organisatoren Johan en Gerdine Meijer zijn erg enthousiast. “We hebben een vergunning kunnen krijgen en we worden elke keer verrast door de grote honger die in deze regio aanwezig is.”

Johan en Gerdine hebben in de afgelopen 1,5 jaar ‘Koninklijk leven-cursussen’ gegeven in Nunspeet en zagen hoe veel traditionele kerkmensen meer gingen ervaren van de Heilige Geest. “Er ontstond een visie om het koninkrijk van God zichtbaar te maken in Nunspeet.”

Covid
Het enthousiasme was groot, maar de uitbraak van Covid-19 veranderde de wijze van samenkomen. Al snel ontdekten Johan en Gerdien dat Nunspeter Gerrit van der Put een terrein had waar ruim 700 mensen op samen kunnen komen, op 1,5 meter afstand. “Op die manier zijn we een aanbiddingsavond begonnen in de zomer, waar de eerste keer al meteen 150 mensen op afkwamen. Ook hielpen veel mensen ons om het goed op te zetten. De honger naar God in dit gebied is groot.”

Vervolgens was er ook een dienst met Hans Maat waar zo’n 200 mensen op afkwamen. “De puzzelstukken vielen op z’n plek, het voelde duidelijk als iets dat God al had voorbereid.”


Niet stoppen
“De dienst met Hans Maat vonden wij super. Voor heel veel mensen was het nieuw en ze waren het niet gewend dat er daadwerkelijk gebeden en geprofeteerd werd. Maar het gaf enorm veel positieve reacties. Mensen zeiden: ‘Dit mag niet meer stoppen.’”

Er staat veel meer gepland, waaronder een kindermiddag die in december gehouden gaat worden en ook met de kerst zijn er events gepland.

Weer
Aanstaande zondag staat er desondanks wel regenachtig weer een dienst gepland. Gerdine vertelt dat het hen niet verhindert. “We hebben ervaren dat mensen die echt willen, sowieso gaan komen. Ze trekken gewoon dikke laarzen aan, doen een paraplu op en trotseren de kou. Daarbij hebben we lichtmasten staan, en vuurkorven om het warmer te maken.”

Gerdine vertelt waarom ze het als een mooie kans ziet om – ondanks het feit dat er veel over geschreven en gesproken wordt – toch met een mooie groep samen te komen. “We liggen inderdaad onder de loep, journalisten schrijven veel over kerkdiensten. Maar als je bij de feiten blijft, dan zie je dat slechts 0,2 procent van de besmettingen buiten plaatsvinden en 0,3 procent in de kerk. We hanteren de regels maximaal, dan moet het sowieso goedkomen.”

De reacties zijn overweldigend, zegt Gerdine. “We hebben al meer aanmeldingen dan de vorige keer, dus dat zegt genoeg. Mensen zijn heel enthousiast. Ons verlangen is om een beweging van de Heilige Geest te zien in onze omgeving, zodat mensen Jezus gaan volgen op elk terrein van hun leven.”

Klik hier om je aan te melden.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen