Opmerkelijk: Halsema roept huurbaas Hillsong kerk op het matje wegens ‘intolerant’ homostandpunt

Burgemeester Femke Halsema vertelde tijdens de gemeenteraadsvergadering in Amsterdam dat ze ‘een ernstig gesprek’ gaat voeren met de huurbaas van megakerk Hillsong Amsterdam. De kerk zou zich volgens haar schuldig maken aan intolerantie tegen de lhbtiq’ers, meldt het Parool.

Afgelopen weken laaide het anti-homogeweld weer op in Amsterdam. Zo werd een man belaagd met vuurwerkbommen en bekogeld met eieren, omdat hij een regenboogvlag had opgehangen. Vorige week zou een jongen bij station Sloterdijk zijn afgetuigd vanwege zijn geaardheid.

Tijdens deze debatten werden ook de homo-opvattingen binnen de islam en het orthodoxe christendom erbij gehaald. SP-raadslid Erik Flente bracht Hillsong naar voren, waar leidinggevende rollen alleen voor hetero’s zijn weggelegd en oprichter Brian Houston de homoseksuele levensstijl afwijst.

Homogenezing
Halsema deelt deze zorgen en wil de huurbaas van Hillsong, Theater Amsterdam, hierover spreken. “Als er signalen zijn dat gemeenschappen homogenezing prediken of aanbieden, dan treden we daarmee in contact om te laten weten dat we daar niet van gediend zijn,” zei Halsema.

“We geven netjes aan dat we geen bevoegdheden hebben, maar dat weerhoudt ons er niet van om een ernstig gesprek te voeren, bijvoorbeeld met de verhuurder van Hillsong.”

Opmerkelijk
De beschuldiging van Hillsong is opmerkelijk, omdat de kerk terughoudend is om dergelijke orthodoxe opvattingen vanaf het podium te delen. Daarnaast staat de godsdienstvrijheid en de scheiding tussen kerk en staat hiermee verder onder druk.

Overigens is Hillsong niet de eerste Amsterdamse kerk waarvan de huurbaas benaderd wordt om het homostandpunt. Eerder mocht CRC Amsterdam niet meer samenkomen in de Oosterkerk, nadat er vanuit de politiek druk uitgeoefend werd op de verhuurder. Ook migrantenkerken liggen vaker onder vuur.

https://www.rd.nl/vandaag/binnenland/subscription-required-7.133?aId=1.1448950

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen