Handy’s verslaving leidde tot echtscheiding, maar God bracht herstel: “Hij heeft ons verzoend”

Handy Tims is christelijk opgevoed en als puber komt hij tot levend geloof in Jezus Christus. Waar hij in het begin nog vol vuur en passie voor de Heer was, dooft dit met de tijd. Handy trouwt, krijgt kinderen, maar raakt steeds meer het contact met de Heer kwijt en uiteindelijk strandt zijn huwelijk en verliest hij zijn huis en baan.

Handy: “Ik ben christelijk hervormd opgevoed, als kind uit Indonesië geadopteerd en opgegroeid in Blaricum. Ik ben op latere leeftijd rond mijn zeventiende gedoopt in een pinkstergemeente in Huizen waar mijn vrouw met haar familie altijd heen ging. Wij zijn op jonge leeftijd getrouwd en hebben in totaal vier kinderen gekregen. Helaas heb ik in ons eerste huwelijk alles totaal verkeerd aangepakt. Omdat ik zelf niet kon omgaan met mijn ‘adoptie verhaal’ en de afwijzing die daaruit voortkwam heb ik veel weed, xtc en drank gebruikt om dit te verdringen”.

God uit het oog verloren
Ondertussen verloor Handy God steeds meer uit het oog. Handy: “Hierdoor veranderde mijn karakter en was ik totaal niet meer de persoon die ik was of hoorde te zijn. In onze privésfeer waren er dingen gebeurd waar ik niet meer met mijn vrouw over praatte; ik maakte financieel verkeerde keuzes en wij raakten ons koophuis kwijt. Als gevolg hiervan moesten wij met ons gezin inwonen bij onze familie en toen we eindelijk een woning kregen verloor ik mijn baan”. Handy: “Doordat ik te lang de schijn ophield dat alles prima ging, werd mijn gezin bijna op straat gezet en ook deze confrontatie durfde ik toen niet aan te gaan. Dit was onder andere de druppel voor mijn vrouw en ze heeft toen de scheiding aangevraagd”.

Ik was alles kwijt, ik was gescheiden, werkloos, thuisloos, kinderloos en liep bij het leger des heils

Handy: “Ik was alles kwijt, ik was gescheiden, werkloos, thuisloos en kinderloos en liep bij het Leger de Heils. Via iemand ben ik terecht gekomen bij Victory Outreach Almere, ‘de Home’, een christelijk programma voor mannen, voor ex-gedetineerden, verslaafden en andere probleemgevallen binnen de samenleving. Dit programma heb ik in 2015 afgerond. Je leeft hier in een veilige omgeving waar je werkt aan herstel en je je weg weer terugvindt naar God. Hier heb ik God gelukkig weer gevonden. Door God weer aan te nemen in mijn leven, heb ik mijzelf weer leren kennen, brokkelde elke verharding van mijn hart af en kon ik weer van mij zelf leren houden. In dit proces kwam mijn ex-vrouw met onze kinderen naar de kerk en kwam er weer langzaam herstel”.

Een nieuwe start
Uiteindelijk zijn Handy en zijn vrouw in 2015 hertrouwd. Handy: “Ons gezin is weer bijeen en wij hebben allebei nu een goede baan. Door de schulden die we hadden opgebouwd kwamen wij wel samen onder bewindvoering en in de schuldsanering. De schuldsanering is inmiddels positief afgerond dus we zijn nu schuldenvrij”.

De afgelopen jaren was Handy verantwoordelijk voor de fotografie in de kerk die hij bezocht. Handy: “Sinds een jaar gaan wij naar Chapel Avenue, de kerk van pastor Shelton Telesford en hier doe ik ook de fotografie. Vorig jaar heb ik gevraagd of God mij wil helpen en deuren wil openen zodat ik nog veel meer de momenten waar Hij aanwezig is kan en mag vastleggen. Nou dat heeft Hij gedaan! Recentelijk heb ik o.a. de concertreeks van Eline Bakker en het event ‘Presence’ mogen vastleggen”.

Handy wil een speciale boodschap meegeven: “Iedereen heeft zijn eigen wandel met de Heer, alleen door Hem is er genezing, vergiffenis en verzoening mogelijk in je relatie met je partner, je kinderen of vrienden en familie. Herstel is altijd nog mogelijk ook al lijkt dat niet meer zo. Blijf altijd vasthouden aan je geloof in God ook in deze moeilijkere tijden”.

Blijf altijd vast houden aan je geloof in God ook in deze moeilijkere tijden

Tot slot zegt Handy: “Een van mijn favoriete Bijbelteksten is Jozua 1:9, omdat dit vers mij zegt dat waar je ook door heen gaat, Hij altijd bij je is en niets onmogelijk is voor God”.

Heb Ik het u niet geboden? Wees sterk en moedig, schrik niet en wees niet ontsteld, want de HEERE, uw God, is met u, overal waar u heen gaat.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen