Hannah besloot radicaal voor God te leven en roept andere jongeren op dit ook te doen: “Pak het beste!”

Hannah besloot rond haar 18e helemaal voor God te gaan leven. Op haar 18e maakte ze een radicale beslissing om voor God te gaan leven. Ze wil andere christelijke jongeren aanmoedigen dit ook te doen: “Het is niet makkelijk, maar zeker de moeite waard!” Ze vertelt haar verhaal bij Xpedition Glory.

Hannah groeide op in een christelijk gezin en geloofde altijd al dat God bestaat. “Toen ik ouder was, wilde ik graag meedoen met de rest. Ik keerde God een beetje de rug toe. Mijn bekering is echt een proces geweest.”

Hannah herinnert zich dat ze naar een feestje ging toen ze rond de 18 jaar oud was. “Ik praatte met mensen en ik dacht: ik hoor hier niet bij. Maar hoe kan dat dan, dacht ik daarna. Hoezo hoor ik er niet bij?” Ze herinnert zich dat het een feestje was waar veel alcohol werd gedronken. “Het voelde gewoon echt niet goed.”

Aanraking van Jezus
De volgende dag gaat ze naar de kerk. Daar hoort ze de voorganger spreken over de bloedvloeiende vrouw die genas door een aanraking van Jezus. “Op dat moment raakte dat verhaal me zo erg. Het werd zo levendig voor mij.

Daarna was het voor mij zo logisch dat ik niet bij mijn leeftijdsgenoten hoorde”, vertelt ze. “Op dat moment ben ik helemaal verliefd geworden op Jezus en ben ik steeds meer gaan lezen in de Bijbel. Elke dag een beetje meer liefde voor Hem.”

Smalle weg
Hannah heeft ook een boodschap voor andere christelijke jongeren. “Je wilt er als tiener heel graag bij horen, gewoon een leuk leven hebben. Maar zo werkt het niet als je voor Gods Koninkrijk wilt gaan werken. Dan verwacht Hij van je dat je anders bent en de smalle weg bewandelt.”

Dat is niet altijd makkelijk, maar wel de moeite waard, vindt Hannah. “Tuurlijk, het doet superveel pijn af en toe. Maar je weet gewoon waarvoor je het doet. Het allerbeste is dat je met Hem in relatie bent en Hem beter leert kennen. Dat is echt een doel voor ieders leven; Hem kennen, relatie met Hem krijgen en doen wat Hij van je vraagt.”

De moeite waard
Aan de jongeren die denken: maar dan hoor ik niet meer bij mijn leeftijdsgenoten, wil Hannah een advies geven. “Op een gegeven moment mag je ook gewoon zeggen: ‘Ik hoor er niet bij, want ik hoor bij God. Ik wil keuzes maken voor Hem.’ Het zal niet makkelijk worden, dat zegt God nergens in de Bijbel. Maar het is wel zeker de moeite waard. God belooft het eeuwige leven als je bij Hem komt.”

Hannah besluit: “Pak het beste, God heeft het beste met ons voor. Hij belooft ons een hoopvolle toekomst met Hem. Jezus vraagt van ons om op Hem te gaan lijken. Ik hoop ooit heel erg op Hem te gaan lijken. Daar ben ik elke dag mee bezig.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen