Hans bidt voor man in de bakkerij: “Wil doen wat Jezus zegt”

Hans Maat, directeur van het Evangelisch Werkverband, heeft in de afgelopen jaren geleerd om naar Gods stem te luisteren en God vervolgens te gehoorzamen in wat Hij zegt. “Als je doet wat God zegt, ga je zegen, verandering, groei en wonderlijk mooie dingen meemaken.”

Volgens Hans ligt de sleutel in een avontuurlijk leven met God, vertelt hij aan de hand van een voorbeeld. “Ik ontdekte het zelf. Ik zat bij de bakker en dronk een kop koffie. Bij een tafel verderop zat een man somber voor zich uit te kijken.”

“Ik begon een laagdrempelig gesprek en besloot samen met hem een kop koffie te drinken. Hij vertelde al snel met schokkende schouders, huilend, dat zijn vrouw was overleden.” Toen mocht Hans Maat een gebed voor hem uitspreken.

Gods stem
“Hij ontving de vrede van God en ik zag hoe hij helemaal ontspande. Hij besloot zich aan te melden voor een Alpha cursus en werd op oudere leeftijd christen. Dat was het resultaat van het luisteren naar Gods stem.”

“Het enige belangrijke is, is dat je beschikbaar bent voor God. Misschien heeft je collega het moeilijk, of kun je het evangelie delen met iemand uit je buurt. Wees gehoorzaam!”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen