Hans Meyer ziet bekeringsgolf onder ‘corona-critici’: “We zijn achter elkaar mensen aan het dopen”

Het aantal ‘kritische denkers’ tegenover het coronabeleid in Nederland is nog altijd hoog. De christelijke Hans Meyer van weesdeweerstand.nl ziet hoe deze mensen – door oog te krijgen door boze machten achter het wereldsysteem – een grote openheid hebben voor Jezus. “Mensen beseffen dat als er een duivel is, dat er ook een goede God moet zijn. We zien regelmatig mensen tot bekering komen.” In de afgelopen weken zijn tientallen van deze kritische denkers gedoopt. 

Hans Meyer kwam als christen in februari al snel met kritische denkers in aanraking, toen hij het  virusverhaal niet meer vertrouwde. Hij vertelt: “Ik ben enorm gaan graven en heel veel onderzoek gaan doen, toen ik tot de conclusie kwam dat er veel dingen niet kloppen. Dat zorgde ervoor dat ik in contact kwam met andere mensen, zoals Wouter Raatgever, een zeer bekende Nederlandse kritische denker. Die laatst ook gedoopt is.”

Kritische denkers
Hans riep een aantal christelijk leiders bijeen die hier ook zo over dachten. Met elkaar hadden ze intensief contact en kwamen samen om te bidden. Ook richtte Hans een website op met de naam weesdeweerstand.nl, om te waarschuwen tegen 5G en juist vanwege de huidige ontwikkelingen mensen te helpen. Hij werd geïnspireerd door onder andere Jakobus 4:7 en dit handen en voeten te geven. Jakobus 4: ‘Onderwerp u dus aan God, maar verzet u tegen de duivel en hij zal van u wegvluchten.’ Ga dichter naar God toe, dan komt God dichter bij u.’ “Je kunt bijvoorbeeld aan de hand van een aantal samengestelde voorbeeldbrieven op de site de overheden in je eigen woonplaats aanschrijven”, zegt Hans. 

“Ik ben enorm gaan graven en heel veel onderzoek gaan doen, toen ik tot de conclusie kwam dat er veel dingen niet kloppen.”

Ook aan de hand van deze site kwam hij weer veel mensen tegen. “Er was bijvoorbeeld een vrouw uit Eindhoven die de site had gelezen, inclusief alle onderzoeksresultaten, en daardoor geraakt werd. Ze had enorm veel lichamelijke klachten gekregen, wat mogelijk herleidbaar was naar 5G in haar buurt.”

Straling
Meyer besloot langs te gaan om de straling op te meten, en zegt tot de conclusie te zijn gekomen dat de straling ver boven het toegestane niveau was. Zo waren er 5G-antennes aan de kerktoren geïnstalleerd, die de buurt onder hoge frequentie bereikte. Hans gelooft niet in de onschuld hiervan en meent dat 5G bewust enorm schadelijk is voor de bevolking.

Juist tijdens de lockdown is de overheid door het hele land als een razende 5G gaan installeren. Volgens Hans is dat gezien zijn uitvoerige onderzoek naar de beweegredenen achter het invoeren van dit hele pakket aan maatregelen, waar de vijfde generatie draadloos netwerk ook onderdeel van is “geen toeval, omdat er in deze periode weinig ruimte was voor verzet.”

Terwijl Hans deze vrouw bezocht en erover sprak, bracht hij haar via onder andere een video die ook op zijn website staat in contact met het evangelie. Hierin wordt door pastor Chris Oyakhilome uit Nigeria tot in detail uitgelegd wat de nieuwe wereld orde exact inhoud, door wie en waarom het op dit moment wereldwijd wordt uitgerold, aldus Hans.

“Het mooie nieuws is dat deze vrouw in veel zaken die zij zelf al had onderzocht bevestigd werd en vervolgens radicaal tot bekering kwam en vrijgezet werd van heel veel angsten.”

“Het mooie nieuws is dat deze vrouw in veel zaken die zij zelf al had onderzocht bevestigd werd en vervolgens radicaal tot bekering kwam en vrijgezet werd van heel veel angsten. Want die angsten waren door haar onderzoek groot geworden. Ze wilde heel graag gedoopt worden wat ondertussen ook gebeurd is. Nog steeds heb ik regelmatig contact met haar.”

200 mensen
In de tussentijd heeft Hans z’n vriend Vincent dit jaar al zo’n tweehonderd mensen gedoopt, waarvan veel mensen die vanuit kritisch denken op zoek zijn gegaan naar antwoorden. Ook voor rapper Lange Frans hebben ze mogen bidden, die nu een stuk opener is naar het geloof. 

Ook Hans doopt geregeld mensen. “Vorige week hebben we Wouter Raatgever mogen dopen, en daarna kwamen we weer met een andere jongen in contact, die we aanstaande vrijdag mogen dopen. Hij heet nota bene Simon, ik zei meteen grappend: ‘Straks heet je Petrus.’ De velden zijn enorm wit om te oogsten.”

Hans spreekt zij het voorzichtig wel van een bekeringsgolf. “Die Simon is enorm enthousiast over Jezus en kon niet wachten om gedoopt te worden. We baden ook met onze gebedsgroep vurig voor hem. Deze week had iemand van de gebedsgroep drie Hongaren in huis om te klussen. Die bleken geraakt te zijn doordat hij hen uit enthousiasme ook het hele evangelie uitlegde. Ze worden nadat ze samen ter plaatse hun hart aan Jezus gaven nu gecoacht en zullen zeker binnenkort ook gedoopt worden.”

Strandje
Afgelopen zondag waren Vincent en Hans even aan een lokaal strandje aan het ‘chillen’ en werden verrast door twee geheel afzonderlijke groepen mensen die het strand op liepen om mensen te gaan dopen. Naar schatting waren dat er ook snel rond de vijftien.

Hans benadrukt dat het belangrijk is dat er zich in de groepen mensen waarmee hij in aanraking komt mensen bevinden die gevoelig zijn voor bovennatuurlijke zaken, waardoor bijvoorbeeld het uitleggen van het evangelie en de rol van de Heilige Geest minder moeilijk lijkt dan je wellicht zou verwachten. Hij gaat ook naar protestbijeenkomsten, zoals die van jurist Sven Hulleman. Daar komen inmiddels enorme aantallen op af.

“Dit is een enorm goede voedingsbodem om Jezus te vinden.”

“Dit is een enorm goede voedingsbodem om Jezus te vinden. Een christelijke Armeense vriend zei me laatst: “Hans, dat corona heeft enorm goede uitwerkingen.’ Dat klopt. Het is een soort snelkookpan waardoor de groente heel snel gaar wordt. Nu er zoveel druk op mensen staat, zijn ze juist op zoek naar God.” De kerk heeft hier een belangrijke levensreddende taak.

“Ondertussen merk je ook doordat mensen toch thuis zaten, ze heel veel onderzoek gingen doen. Ze stuiten op zaken die ze vreemd vinden.”

Moslima
Doordat Hans veel plaatst, is hij inmiddels ook erg bekend geworden in het wereldje. “Er kwam laatst een moslima op ons af die onze video’s volgde. Zij vond het bijzonder dat we ons niet alleen verzetten, maar het ook vanuit het geloof doen. Dat miste ze bij andere bewegingen, die toch vooral de drijfveer hebben dat ze weer vrij willen zuipen en naar de disco willen gaan. Ondertussen hebben we haar ook het evangelie mogen uitleggen.”

“Er klopte bij de meeting met Sven Hulleman ook een jongen van een jaar of zestien op mijn schouder. Hij zei: ‘Jij bent toch Hans?’ Ik kijk al jullie video’s en ik ben sinds twee weken christen geworden. Zijn ouders verklaren hem voor gek.”

Tot slot deelt Hans de intentie. “Ik ga gewoon in de naam van Jezus naar het strand of naar demonstraties. Het is helemaal geen typisch christelijke plek. Maar het gaat erom dat we vies willen worden voor Jezus. Als je niet in de modderput wil springen, kun je er nooit mensen uit redden. Je moet op de plek zijn waar de verlorenen zijn.”

Steun de missie van Revive!
Help onze impact te vergroten!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen