Hartpatiënt Wim (54) geneest ‘op onverklaarbare wijze’ van Corona

Wim Willemsen (54) uit Lisse kreeg twee weken geleden een heftige boodschap te horen: hij was besmet geraakt met het Corona-virus. Omdat hij hartpatiënt is, viel hij onder de risicogroep. Zijn vrouw riep veel mensen van over de hele wereld op om te bidden. Wat er toen gebeurde, noemt ze een wonder: “Diezelfde avond daalde de koorts en werd hij een paar dagen later genezen verklaard door het ziekenhuis. De artsen konden de genezing niet direct verklaren.”

Revive spreekt met Henriëtte van Beynum, de vrouw van Wim. Ook Wim zelf komt aan het woord. Henriëtte vertelt hoe het nieuws in eerste instantie binnen kwam. “Wim kreeg hoge koorts, maar hij hoestte niet zoveel. Dat bracht ons in verwarring, want het waren daarmee niet de typische symptomen van corona.”

Ontstaan
Maar ze waren wel erg alert. “Wim is hartpatiënt en het corona-virus is dan heel gevaarlijk. Als die longontsteking ten gevolge van corona doorzet, dan weet je dat het tot sterven kan leiden. We waren niet gek. Uiteindelijk gingen we via de huisarts voor controle naar het ziekenhuis en daar constateerden artsen donkere vlekjes op zijn longen. Hij werd positief getest en moest in het ziekenhuis blijven.”

“Als die longontsteking ten gevolge van corona doorzet, dan weet je dat het tot sterven kan leiden. We waren niet gek.”

“Waar Wim de besmetting heeft opgelopen, is voor ons niet duidelijk. We hebben wel een bedrijf met veel internationale contacten.”

Isolatie
Het was voor Henriëtte en de kinderen heftig om haar man achter te moeten laten bij het ziekenhuis. “Als zieke word je in de isolatie geplaatst, je bent daar helemaal alleen. Dat is mentaal een heel zwaar proces. Er zijn ook nog geen medicijnen, dus het enige dat ik nog kon doen is voor hem bidden.”

Henriëtte deed een oproep aan familie, hun kerkelijke gemeente – de Noorderkerk in Amsterdam -, vrienden en kennissen van over de hele wereld. “Iedereen werd opgeroepen tot gebed. Want we weten dat God kan genezen! Aan de andere kant leefde ik ook wel in onzekerheid. Ik was bang dat het misschien toch mis kon gaan.”

Verder lezen? Schrijf je hieronder direct in voor een abonnement om meer te lezen. Met een abonnement heb je toegang tot alle premium artikelen en steun je de missie van Revive!

Heb je al een account? Login

Scroll naar beneden voor een hoger abonnement.

Word deel van de missie van Revive!
Wekelijks
€ 1,25
Premium abonnement
- Dagelijks premium content over wat God doet in Nederland
- Maandelijks opzegbaar

Inschrijven

Word een vriend van Revive!
Wekelijks
€ 3,75
Revive vriend
Welkomstgeschenk: Een boek naar keuze
- Dagelijks premium content over wat God doet in Nederland
- Maandelijks opzegbaar

Inschrijven

Word Partner van Revive!
Wekelijks
€ 6,75
Revive partner
Welkomstgeschenk: 2 x per jaar gratis boek toegestuurd!
- Dagelijks premium content over wat God doet in Nederland
- Maandelijks opzegbaar

Inschrijven

Steun Revive eenmalig of maandelijks bedrag
Eenmalig of maandelijks
€...
Eenmalige of maandelijkse donatie
- Doneert u een bedrag hoger dan €5,- per maand ontvang u gratis een Premium abonnement
- Doneert u een bedrag hoger dan €27,- per maand ontvangt u gratis 3 boeken per jaar

Doneren

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen