Harvest School Europe transformeert levens: “Je leert om voorganger te zijn van jouw gebied”

Een belangrijk onderdeel van de Harvest School Europe dit najaar is de transformatietraining. Die training is in samenwerking met Transform our World Nederland al aan twee groepen gegeven. Bij deze training van Harvest Fields International doorlopen mensen een training in hoe ze het evangelie in hun dagelijks leven en invloedssfeer kunnen toepassen. “Niemand die eraan deelneemt is onveranderd gebleven”, zegt Rob Veenstra-van Amerongen. Samen met zijn vrouw Tamara geeft hij leiding aan het team van Harvest School Europe. Beiden hebben ze de transformatietraining gevolgd.

“Bij deze transformatietraining werken we in tien weken allerlei principes door. Eerst kijk je naar hoe je verandering kunt gaan zien in je hart en je persoonlijke leven. We behandelen vragen als: hoe beantwoord je je roeping, hoe krijg je zicht op de strijd in de hemelse gewesten en hoe haal je bolwerken in je denken neer?

Vervolgens kijken we naar verandering in het gezin; het belang van intimiteit in je huwelijk en gebedsevangelisatie in je gezin. Dan kijken we naar verandering op je werk of op school; hoe je het geestelijk klimaat verandert en hoe je de samenleving herovert”, legt hij uit. De training is gebaseerd op het gedachtegoed van de Argentijnse evangelist Ed Silvoso.

Voorganger van jouw gebied
Robs vrouw, Tamara, heeft een eigen bedrijf en heeft zelf al veel verandering in haar dagelijks leven gezien door het toepassen van de principes van de training. “Ik bid nu veel meer met mensen op mijn werk. Er is echt iets geactiveerd in mijn leven”, vertelt ze. “Eerder was ik veel voorzichtiger, maar nu zie ik bijna dagelijks dingen gebeuren. Zo mocht ik voor een klant bidden die een dubbele hernia had. Die persoon geloofde niet in God, maar toen ik bad, verdween alle pijn.”

Een belangrijke sleutel is volgens Tamara dat “je leert om voorganger te zijn van jouw gebied. Door de training ben ik gaan zien dat een voorganger niet alleen de persoon is die op zondag predikt. Wij zijn allemaal voorganger van de mensen om ons heen in ons dagelijks leven.”

Tamara heeft haar bedrijf dan ook aan God opgedragen. “Mijn bedrijf behoort Jezus toe en ik ben de pastor van mijn bedrijf. Als ik zie dat klanten pijn hebben of ongelukkig zijn, zie ik het nu als mijn verantwoordelijkheid om met hen te praten en te bidden. Elke dag neem ik autoriteit en vraag ik dingen aan God als: ‘Wie kan ik vandaag dienen, wat is de diepste nood van de persoon die ik ga ontmoeten?’

Door de training word je geactiveerd om transformatie te brengen. Hier krijg ik dagelijks nieuwe inzichten in, dat levert die vrucht op. Het gaf veel opluchting bij mij en anderen die de training volgden: er is een betere en effectievere manier die ook nog natuurlijk aanvoelt!”

“We willen zoons en dochters zien thuiskomen bij de vader. Het is onze verantwoordelijkheid hen te bereiken.”

Woonplaats
Rob voegt toe: “Onze woonplaats hebben we ook geadopteerd. We spraken letterlijk uit: ‘We adopteren dit dorp’. De mensen die er wonen zijn dan als het ware geen wezen meer, maar zoons en dochters. Wij willen die zoons en dochters zien thuiskomen bij de Vader. Het is onze verantwoordelijkheid hen te bereiken.”

In vuur en vlam
“Het is zo mooi om mensen tot Jezus te mogen leiden en te mogen zien hoe God mensen geneest”, vertelt Tamara. “We geven leiding bij de jongerenbeweging Harvest Now die onderdeel is van Harvest International. Een keer per maand komen we ’s middags samen. Op een van die middagen zag ik een jongere over wie de Heilige Geest tot me sprak: ‘Deze persoon heeft nog geen keuze voor Jezus gemaakt’. Zelf dacht ik dat ze al christen was, maar ik gehoorzaamde de Heilige Geest en ging naar haar toe. Ze bleek inderdaad nog niet voor Jezus te hebben gekozen, maar gaf diezelfde avond haar hart aan God. Nu staat ze helemaal in vuur en vlam, dat is geweldig om mee te maken.”

Harvest School Europe
Rob: “We hebben zoveel vrucht zien komen door deze training. Komend najaar  coördineer ik met mijn vrouw de Harvest School Europe. Dat is een school van tien dagen waarin dezelfde principes als bij de transformatietraining van Transform Our World onderwezen zullen worden. We zijn er erg enthousiast over, omdat we uit eigen ervaring kunnen zeggen dat mensen transformatie in hun leven zullen zien.”

Op camping de Betteld, waar aan alle coronamaatregelen voldaan kan worden, zijn mensen welkom om van 24 september tot 4 oktober te verblijven om deel te zijn van Harvest School Europe. Onder andere Siebe en Volke Slagter, die Transform our World Nederland leiden, zullen in vijf ochtenden het transformatie onderwijs verzorgen.

Internationale sprekers
Op de andere ochtenden en in de middagen geven internationale sprekers verdieping n.a.v. het transformatieonderwijs en zullen zij persoonlijke verhalen delen. Zo zullen o.a. Heidi Baker, Jean-Luc Trachsel en Ben Fitzgerald aanwezig zijn. Ook Nederlandse sprekers als Mattheüs van der Steen,  Arleen Westerhof en Ruben Flach (Opwekking) geven input. In de avonden is er dan een kampvuur waarbij ruimte is voor gesprekken, samenzijn en aanbidding.

“Zo kunnen mensen iets opbouwen met elkaar. Er is veel ruimte om met elkaar te praten over hoe je de principes in je eigen leven kunt gaan toepassen. De school zal mensen krachtige sleutels geven om in hun persoonlijk leven op door te bouwen”, zegt Rob. “Iedereen gaat uiteindelijk weg met een persoonlijke profetie over de richting van hun leven.”

Visie
De visie voor de school is ontstaan toen Mattheüs van der Steen, Jean-Luc Trachsel, Heidi Baker en Paul Manwaring nadachten over een school die heel praktisch zou zijn en waar studenten hun plek in de oogst zouden kunnen ontdekken. Hun verlangen is dieper te gaan met God en mensen helpen uit te stappen in hun roeping.

Wil je meer weten over de Harvest School Europe of je opgeven? Klik dan hier.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen