“Heb je de mantel van Gods kracht, de Heilige Geest, al op je…?”

“Bestaat ‘tie dan?” is een reactie op de vraag wie de Heilige Geest is. Òf “Is de Geest een kracht uit het universum die je kunt ‘channelen’?” Òf “Is de Geest slechts een kracht vanuit God?” Tijdens zo’n gesprek geven jong en oud vrijwel altijd toe dat er “Iets” moet zijn.

Tekst: Cees van Beek

Iemand vertelde ons eens: “Op een keer voelde ik een innerlijke drang om direct naar mijn vader te gaan. Waarom wist ik niet. Toen ik nog maar net bij hem was, kreeg hij op de bank een hartaanval. Ik kon hem als verpleegkundige direct reanimeren. Hij is er volledig van genezen”. Dat moet God geweest zijn, zo stelden wij gezamenlijk vast. Het is de Geest Die mensen helpt, vaak op het nippertje, om te ontsnappen aan een ongeluk, of andere diepe ellende. “Er zat een engeltje op mijn schouder!” zeggen zij dan. Dat brengt hen aan het zoeken. Want dat “Iets” vertelt dat achter de horizon iets oneindigs indrukwekkends voor hen klaarligt! Dat moet het zijn waar zij al zolang naar op zoek zijn.

Op hen
In kerkelijke kringen weet men van de Heilige Geest. Jezus was opgevaren naar de hemel en had beloofd de Geest te sturen. Dat gebeurde met Pinksteren. De Geest werd uitgestort op 120 personen. Op de vraag “Waarom Pinksteren?” vernemen wij: “Dat is voor evangelisatie van nu.” Òf “Pinksteren is het herdenken van de opstart van de Christelijke kerk.” Òf “Voor vervulling met de Geest.” Òf “Om de wedergeboorte te ontvangen.”

Het antwoord op de vraag waarom de Heilige Geest 2000 jaar geleden, als eerste op die 120 personen werd uitgestort, staat letterlijk in de Bijbel. Jezus wilde niet dat Zijn discipelen erop zouden gaan zonder de mantel van Gods kracht op hen. Zij mochten van Hem het Blijde Nieuws níet verkondigen door hun eigen godsdienstige methoden, systematische gedachten en/of in eigen wilskracht. De levensveranderende kracht van Gods liefde, genade en waarheid zou dan niet ervaren worden. Eerst moesten zijzelf die kracht van de Heilige Geest ontvangen alvorens zij die door konden geven. In het Handelingenboek van de Bijbel lezen wij de effecten van de bekleding met Gods kracht uit de hoogte: massa-bekeringen, explosies van genezingen, tekenen, krachten en wonderen!

Gods kracht
En… die regel van Jezus over de mantel van Gods kracht geldt nog steeds. Als wedergeboren gelovigen heb je de doop in Gods kracht en vuur nodig: een bovennatuurlijke ontmoeting met de Geest van God. Pas daarna kun je met Gods onweerstaanbare kracht getuigen van de Weg, de Waarheid en het Leven, van Jezus! Van Zijn liefde, het eeuwige leven, vergeving en verzoening, vrede met God, bevrijding en genezing. Eigen denken, weten en leven worden bij de ander dan omver gegooid! Dat “inbreken” in het leven van die ander is volgens de Bijbel de diepere betekenis van Pinksteren, voor nu.

Als je nog nooit iets van binnen van de Heilige Geest ervaren hebt, of je mist die mantel van Gods kracht om vrijmoedig van Jezus te getuigen, kom dan langs op de weekmarkt in Genemuiden. God wil je innerlijk veranderen door Zijn kracht en je vervolgens voorzien van Zijn mantel. Of mail mij op levendenstromendwater@gmail.com. Of bel of app op 06-51046981. Deze column is geschreven door Evangelist Cees van Beek uit Genemuiden. De foto met toestemming van Ain Vares (www.ainvaresart.com).

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen