Heidi Baker trotseert ISIS jihadisten om het evangelie te prediken in Mozambique: ‘Wees niet bang, maar richt je ogen op Jezus’

Heidi Baker is een bekende missionaris, spreker en oprichter van Iris Global, een christelijke humanitaire organisatie. Ze woont niet alleen in een van de armste landen ter wereld – maar ook een land dat nu als een van de gevaarlijkste wordt beschouwd. In een recent interview met CBN News vertelt ze: “Dit is de beste tijd om te leven, voor een tijd als deze.”

De 61-jarige Heidi woont in de provincie Cabo Delgado in Mozambique, waar sinds 2017 ISIS-gelinkte militanten meer dan 2.600 mensen hebben vermoord en 700.000 ontheemd in hun zoektocht naar een islamitisch kalifaat. Een groep die bekend staat als Al Shabab is verantwoordelijk voor tientallen terreuraanslagen. 

Op 24 maart 2021 voerde Al Shabab één van de ergste islamitische terreuraanslagen uit in heel zuidelijk Afrika, toen honderden strijders de stad Palma bestormden en duizenden op de vlucht sloegen voor hun leven.

“MIDDEN IN DE TRAGEDIE DOET GOD DE MEEST ONGELOFELIJKE MOOIE DINGEN EN HIJ VEEGT DE TRANEN WEG.”

“Al Shabab is een angstaanjagend stel”, waarschuwt Baker. “Kerken worden in brand gestoken. En van iedereen die het niet eens is met deze specifieke groep terroristen, welk geloof ze ook hebben, worden ook hun huizen in brand gestoken en worden hun gewassen verbrand. Ik zal eerlijk zijn, ik wil niet in stukken gehakt worden, ik wil niet ontvoerd worden, ik wil dit glorieuze evangelie nog vele decennia blijven prediken.”

Heidi Baker woont al meer dan 25 jaar in Mozambique en zag uit de eerste hand de verwoesting en pijn. Toch zegt ze dat de Heer krachtig door het land trekt. “Ik zeg je midden in de tragedie, doet God de meest ongelooflijk mooie dingen en Hij veegt de tranen weg”, voegt ze eraan toe.

Geroepen voor een tijd als deze

Baker is ervan overtuigd dat de Heer haar voor een tijd als deze naar Mozambique heeft verplaatst. De aanval in maart deed weinig om Baker’s humanitaire hulpverlening af te schrikken, aangezien ze doorgaat met het bedienen van duizenden die uit Palma zijn gevlucht. 

“Niet wetende dat God ons zou voorbereiden om de juiste mensen op de juiste plaats op het juiste moment te zijn om de radicale liefde te delen van onze mooie Heer Jezus, die Zijn volk vraagt ​​om Zijn handen en Zijn voeten op aarde te zijn.”

“Wees niet bang en richt je op jezus, hij neemt de angst weg en legt weergaloze moed in je.”

“We hebben onze inspanningen opgevoerd, nu voeden we 34.000 mensen per dag en troosten we vaak de gebrokenen, houden ze in onze armen en bidden we met ze”, vertelt Baker.

Ze zegt dat wanneer er gevaar dreigt, ze haar team vertelt om wijs te zijn, de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen en: “Wees niet bang, maar richt je ogen op Jezus, Hij neemt de angst weg en legt weergaloze moed in je.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen