Hele week gebedswandeling rondom nieuw Tweede Kamer-gebouw ‘verandert de atmosfeer’

Deze week wordt gebeden bij het nieuwe (tijdelijke) gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag. De gebedswandeling vindt dagelijks plaats om 20.00 uur onder leiding van Eppo Bruins (CU, ex-Kamerlid) en Johan den Hartogh (oprichter JHOP). 

Waarom deze gebedswandeling?
Als christenen willen we het gebouw ‘opdragen’ aan de Allerhoogste God voordat mensen er hun intrek in nemen. Door te bidden, te proclameren en Jezus’ heerschappij uit te spreken over dit nieuwe onderkomen, geloven we dat er een nieuwe atmosfeer kan ontstaan. Een heldere, op waarheid en gerechtigheid gestoelde atmosfeer. De woorden uit Daniël 2 die Johan proclameerde sluiten daarbij aan: 

“De Naam van God zij geloofd van eeuwigheid tot in eeuwigheid, want van Hem is de wijsheid en de kracht. Hij verandert de tijden en de tijdstippen, Hij zet koningen af en stelt koningen aan, Hij geeft de wijsheid aan wijzen, de kennis aan wie verstand hebben. Hij openbaart diepe en verborgen dingen, Hij weet wat in het duister is, want het licht woont bij Hem” (BasisBijbel: “Bij Hem is alles licht”).


Autoriteit
Toen ik afgelopen maandag zelf meeliep raakten deze woorden mij. Bij “bij Hem is alles licht” moest ik denken, dat we als christenen ook licht geven – als we in de Naam van Jezus bidden. Zijn autoriteit komt dan als het ware op ons en betekent ons gebed automatisch gebied heroveren. Het licht zal doordringen tot in de meest duistere hoekjes (‘achterkamertjes’) en niets zal voor Hem verborgen blijven.

We sloten af met een krachtig geluid van de sjofar. We nodigen Gods Geest uit over onze regering en roepen tegelijkertijd op tot waakzaamheid: ‘Word wakker!’ We weten dat de grote Koning in aantocht is. Het wordt tijd dat onze regering dat erkent en zich gaat voorbereiden.  

Ik verhuis ook
Persoonlijk en bijzonder feitje is dat we aanstaande maandag zelf onze intrek nemen in een nieuwe woning in Schiedam. Ik heb al twee maanden de indruk dat er iets bijzonders is met die datum, 23 augustus… nu weet ik waarom!  Bidt u mee voor een goede atmosfeer in het nieuwe Tweede Kamer-gebouw, en voor een goede, nieuwe regering naar Gods hart? 

Dit artikel is geschreven door Werner de Jonge, die nauw betrokken is bij JHOP.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen