Henk en Anneke van Doest maakten succesvol hoorspel over de Bijbel; ‘Als ouder wil je ze iets meegeven’ – Podcast

Het artistieke echtpaar Henk en Anneke van Doest maakten sinds afgelopen jaar het succesvolle hoorspel ‘De Bijbel om je oren 2.0.’ Het helpt kinderen om op speelse wijze de Bijbel beter te leren kennen. Henk is pianist van Martin Brand en Elise Mannah, maar zag dat in de coronatijd allemaal wegvallen. “We hadden ineens tijd voor iets heel nieuws”, vertelt hij in de Revive Podcast.

In de podcast is reporter Rob Veenstra bij familie Van Doest thuis, waar alles wordt verzonnen, geschreven en opgenomen. Er staan muziekinstrumenten als een piano en gitaren. Terwijl Henk de muziek verzorgt, doet Anneke alle verschillende stemmen. Ze vertellen hoe het tot stand kwam.

“Tijdens de coronacrisis viel alles weg en kwamen we thuis te zitten. Veel mensen uit onze artistieke beroepsgroep gingen ander werk doen, maar wij beseften dat het ook ruimte bood voor iets heel nieuws.” Henk had zelfs een moment, toen alles tegenzat, dat hij helemaal wilde stoppen met pianospelen. Maar daar kwam hij uiteraard van terug.

In de podcast vertellen Henk en Anneke hoe de coronatijd voor hen was en hoe ze ‘De Bijbel om je oren’ technisch in elkaar zetten. De doelgroep zijn kinderen van basisschool-leeftijd. “Het heeft veel dynamiek en is nooit saai.”

Waarom zijn ze het eigenlijk begonnen? Anneke: “Het begon ermee dat ik met mijn kinderen in de auto zat en soms lang reisde. Dan wilde ik graag een heel leuk Bijbelverhaal aanzetten om hen wat mee te geven. Maar eigenlijk was het er niet.”

Klik hier voor meer informatie over ‘De Bijbel om je oren.’

Bekijk hier het mooie verhaal van Henk en Anneke, in het verslag van Rob Veenstra.

https://www.youtube.com/watch?v=IjjGdnaB_9Y

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen