Het cruciale belang om je te bekeren

In de onderstaande video vertelt voorganger Paul Washer over het belang van bekering. Hij legt uit wat het is en wat de noodzaak is van bekering. “Bekering betekent het veranderen van je denken.” Hij legt het uit. “Jullie zitten hier vrij rustig allemaal, omdat je niet gelooft dat dit gebouw in de fik staat. En dat staat het ook niet. Maar als je denken verandert en je denkt dat dit gebouw in de fik staat, dan zou dat alles veranderen.”

“Je emoties, je wil, je handelen verandert allemaal. Je doet alles om hier weg te komen. Je denken staat aan de basis van alles: je emoties, je wil, je handelen. Als je denken verandert, verandert alles.”

Saulus
Hij noemt het voorbeeld van Saulus van Tarsus. “In zijn gedachten geloofde hij dat Jezus Christus de grootste valse profeet was. Christenen waren de vijanden van God, dacht hij. Daarom wilde hij zelfs Stefanus stenigen. Totdat hij voor de opgestane Christus stond en zijn denken veranderde. De apostel realiseert zich dat hij in alles fout zit. Alles wat hij dacht, was onjuist.”

“Uit deze verandering komen ook daden voort, want geloof is verbonden aan daden.”

“Paulus ontdekte dat Jezus de Messias is, de Zoon van de levende God. Hij ontdekte dat hij de grootste vervolger was van de mensen van God. In Damascus gaf hij zijn leven aan Jezus Christus en wijdde zich toen toe aan de mensen van God.”

“Hij bekeerde zich, het was een verandering van zijn hart. Uit deze verandering komen ook daden voort, want geloof is verbonden aan daden. Daarom zei Johannes: ‘Breng voort de vruchten die behoren bij je bekering.’ Als je je waarlijk bekeert, dan komt de verandering in je emoties en je wil eruit verder leven.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen