Het grote cadeau dat kwam toen we een vreemde man binnenlieten

Op avond zaten we op de bank. Er waren allerlei mensen in ons huis. Onder andere een vrouw met vier van haar vijf kinderen. Ze waren hier voor een tijd van herstel. Het was een fijne avond.

Heerlijk weg mijmeren.. 

Vergeet de herbergzaamheid niet; want hierdoor hebben sommigen onwetend engelen geherbergd. Hebreeën 13:2

Toen ging de bel rond half tien. Er was ondanks het volle huis, vreugde en vrede. Ik deed de deur open. Daar stond een man. Hij vroeg in het Engels of hij een taxibedrijf mocht bellen. Wat een rare vraag om half tien in de avond. Het was al lang donker. 

“Hoe bent u hier gekomen?”, vroeg ik. “Met een huurauto vanuit Duitsland”, zei hij. Ik vond het allemaal erg vreemd. Zijn auto stond vier huizen verderop, op een parkeerplaats met een lekke band. De man bleek vier adressen overgeslagen te hebben om hier te komen.

Ondanks een beetje twijfel en verwarring ervaar ik rust in mijn hart en komen de Bijbelse woorden.. ‘onwetend hebben ze engelen geherbergd.’ Ik dacht: ‘Prima, Heer.’ Hij mocht naar binnen komen.

De mensen in de kamer keken me verbaasd aan toen ik met deze man binnenkwam. Ik probeerde een taxi te bellen, maar die bleken niet beschikbaar te zijn.

Ik vroeg Piet, mijn man: ‘Kun jij hem niet even naar Amsterdam brengen? Hij kijkt me een beetje schaapachtig aan en herhaalt: ‘Amsterdam?’

“‘Kun jij hem niet even naar Amsterdam brengen? Hij kijkt me een beetje schaapachtig aan en herhaalt: ‘Amsterdam?'”

“Lies, het is half tien. Dat wordt een uur heen en een uur terug als ik geluk heb.”, zei hij. “Ja, dat klopt”, zei ik. ‘Onwetend hebben ze engelen geherbergd, kwam ook in Piet zijn hart’, merkte ik.

Toen besloot hij te gaan. Samen met de man reed hij naar Amsterdam. Hij praatte met hem en vroeg naar zijn leven. De man vertelde dat hij voor een groot bedrijf werkt. Piet vertelde hem over de Redder van de wereld; Jezus. Dat Hij ook hem wil redden als hij dat ook wil.

Na een uur was de man op zijn bestemming. Met alle geweld wil hij Pieter tweehonderdvijftig euro geven, maar dit weigerde hij. ‘Nee hoor meneer, we hebben alles ook gewoon van de Heer gekregen en hoeven er echt geen geld voor.’ Uiteindelijk ging de man akkoord na nog even te vragen: ‘Voor je kinderen dan?’ Pieter zei: ‘Nee hoor, zij hebben ook genoeg.’

Met Vreugde kwam Piet thuis. Wauw, wat bijzonder om zo gestuurd te worden.

Na een week werd er een groot pakket bij ons bezorgd. Het was allemaal in de maand december. De tijd van Sinterklaas en de kerstpakketten. De kerstpakketten kocht ik zelf altijd voor de mensen die bij ons werken. Tegen Piet had ik gezegd dat het mij ook leuk leek eens een kerstpakket te krijgen. Mijn wens werd vervuld. De Heer zag het verlangen van mijn hart en liet de man een pakket sturen. Een nieuwe Airfryer. Een prachtig apparaat van een bekend merk, waar de man voor bleek te werken. 

“Met een kaartje erbij. ‘Dank u wel, dat u gezorgd heeft voor één van onze belangrijke mensen.’ Wij wisten niets van de man.”

Met een kaartje erbij. ‘Dank u wel, dat u gezorgd heeft voor één van onze belangrijke mensen.’ Wij wisten niets van de man. Hij had de naam van zijn bedrijf niet bekend gemaakt. We hadden alleen gedaan wat we op ons hart kregen. Dank U Heer voor dit geweldige verhaal en voor de herinnering die ik nooit zal kwijtraken

Ik zal den HEERE loven met mijn ganse hart; ik zal al Uw wonderen vertellen. Psalm 9:2

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen