Het nieuwe verbond verandert je van ‘zondebewust’ naar ‘Zoon bewust’

In het oude verbond in de bijbel werden zonde bedekt met het bloed van een lammetje of bok. Zonden werden niet weggewassen maar bedekt. Dat veranderde toen het Lam van God naar de wereld gezonden werd en voor ons stierf. De Bijbel vertelt en leert ons dat het Lam van God, Jezus, kwam om onze zonden weg te wassen, weg te nemen en volledig uit te wissen! Dit is absoluut wat anders dan bedekken. Het vloeien van Zijn bloed betekent leven in vrijheid, leven in een nieuw verbond met Jezus. 

Je ‘sterft’ aan je oude ‘ik’ en wordt een nieuwe schepping in Hem. Dit alles, door de kracht van het bloed van Jezus. Daarom is de waterdoop zo belangrijk en onmisbaar en voor de vijand een absoluut aandachtspunt om pasbekeerde zielen van weg te houden. Tijdens de waterdoop wordt je geweten schoongewassen, elke barrière tussen mens en God wordt weggewassen in het doopbad, je zonden worden vernietigd, weggewassen, vergeven en vergeten en je begint vanuit daar een heel nieuw leven.

Nieuwe verbond
Het nieuwe verbond is als een wet die je ‘Zoon bewust’ maakt en niet ‘zondebewust’ zoals het oude verbond waarin we denken aan de dingen die niet mogen, of juist moeten, hoe we God continu ‘moeten’ behagen en waarin je druk en onrust ervaart. Leven in het nieuwe verbond is leven in een herstelde vorm van gemeenschap en relatie met Jezus.

Wat doet en betekent het bloed van Jezus voor jou als christen vandaag de dag? Het bloed van Jezus, geeft je verlossing, gemeenschap, bescherming, overwinning, genezing en zet je apart en markeert jou! Wil je de toelichting en uitleg van al deze punten horen en meer? Luister dan hier de hele preek terug en raak geïnspireerd en gemotiveerd om dicht bij Jezus te leven en te blijven leven. Niet vanuit religie, maar vanuit liefde en vrijmoedigheid door het bloed van Jezus dat gevloeid heeft voor jou! 

Wil je je laten dopen of heb je vragen over deze preek? Neem contact op met ‘The River Amsterdam Church’ via Facebook, Instagram of de website https://riveramsterdam.com/ 

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen