Het spannende onderwerp dat aanbiddingsleider Charlotte Jordaan aansneed tijdens de sing-in bij Opwekking 

Steeds meer Nederlandse christenen zijn bekend met aanbiddingsleidster Charlotte Jordaan, die afgelopen zondag bij Opwekking bij de sing-in mocht zingen met de Youth.Opwekking band. Als band hadden ze een duidelijk voornemen: “We wilden echt dat de mensen een aanraking met God zouden krijgen. Dat was ons doel en daar hebben we veel voor gebeden.”

Echter durfde Charlotte het aan om een onderwerp aan te snijden dat, ondanks dat de Bijbel er vol mee staat, niet elke christen graag hoort. Namelijk: over de grote opdracht. Ze vertelt erover.

“Ik was een paar weken geleden bij Peter en Carin van Essen en daar spraken we over de sing-in van Opwekking, en over ons verlangen om niet zomaar liedjes te gaan spelen, maar dat we echt willen dat mensen God ontmoeten. 

Toen zei Carin tegen mij: ‘Besef eens wat er zou gebeuren als al die 45.000 bezoekers van de sing-in besluiten om, na aangevuurd te zijn, elke dag één persoon over Jezus te vertellen, wat voor impact zal dat hebben?’ We maakten een rekensom en kwamen tot de conclusie dat je dan binnen een jaar heel Nederland bereikt.”

Kriebelen
Charlotte besloot dit in haar achterhoofd te houden, maar wilde wel afwachten of er echt ruimte was om dit te delen. Toen er echter liederen gezongen werden als ‘vul dit land met Uw heerlijkheid’ en ‘I speak Jesus’, begon het te kriebelen bij Charlotte en vroeg ze aan de leidster Ann-Michelle of ze het mocht delen.

Toen moedigde ze de hele menigte aan om het evangelie te gaan delen met mensen om hun heen. Op dat moment werd het wel even wat stiller. “Dat voelde ik ook wel, maar ik weet ook dat God met deze woorden mensen heeft aangemoedigd.”

Sowieso is Jordaan nog diep onder de indruk van de honger naar God bij Opwekking 2022. Zelf heeft ze het niet eerder in deze mate meegemaakt.

Evangelie verkondigen
Heeft Charlotte zelf ook een grote passie om het evangelie te verkondigen? Ze vertelt dat de boodschap ook aan haarzelf gericht was. “Ik moet eerlijk zeggen dat ik heel veel christenen in mijn leven heb en te weinig niet-christenen tegenkom. Ik merk wel dat God dat de laatste tijd meer naar boven brengt. Ik mag meer ongelovigen gaan opzoeken, want ik gun het hun om gered te worden. Al is het maar dat je kaartjes stuurt, of op andere manier mensen over God vertelt.

Als we écht opwekking willen, dan moet dat ook plaatsvinden buiten onze veilige muurtjes. En deze boodschap is als eerst voor mezelf.”


Charlotte Jordaan is te volgen op instagram.
Fotograaf: Ton van Kooten

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen