Het VEELBEWOGEN coronajaar van Martin de Jong – Revive Podcast

Martin de Jong, coach en pastor van Motion Church in Utrecht, vertelt in deze Revive Podcast over het veelbewogen coronajaar dat hij meemaakte. Naast het feit dat hij zelf corona kreeg en dierbaren verloor aan deze ziekte, was het ook een jaar van persoonlijke opwekking.

“Ik werd behoorlijk ziek en dat uitte zich in een koorts die zelfs na veertien dagen nog niet naar beneden ging. Dat was heftig. Ik ben een man van God en een christen, en daarmee ook een voorbeeld. Maar ik was ook ontmoedigd in die tijd. Het zal toch niet gebeuren dat zo’n gek virus mij op de knieën krijgt?”

“Na veertien dagen kwam een jongen uit ons leiderschapsteam aan de deur met iets lekkers en ook met een doek. Ze hadden met het leiderschapsteam gebeden en gevast en – in het verlengde van de zweetdoek van Paulus, die op zieken werd gelegd – een doek gebracht. Ik werd er zo door geraakt en ging mijn bed uit: ‘Ik ga niet eerder mijn bed in voordat ik koorts vrij ben.’ In de nacht was de koorts weg.

Overleden
Echter was dit niet het einde van de moeilijkheden voor Martin de Jong. Zijn schoonvader én zijn broer overleden in 2020 aan corona. Toch was het een jaar van tegenstrijdigheden, aangezien Martin ook in zijn persoonlijke leven een herleving meemaakte. “Ik ging op een bankje zitten en ik barstte in huilen uit. De Heilige Geest was daar zo tastbaar. God was zo dichtbij. Ik heb twee uur zitten janken, ook van vreugde.”

In deze podcast vertelt De Jong over de dieptepunten, de persoonlijke herleving die veel invloed had op de rest van zijn jaar en hij laat zijn licht schijnen op de corona-maatregelen.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen