Het verschil tussen de mentaliteit van een slaaf en een zoon

[Johannes 8:36] ‘Als dan de Zoon u vrijgemaakt heeft, zult u werkelijk vrij zijn.’ 

Dit is een erg beroemd Bijbelvers, maar de grote vraag is; hoe worden we nu vrij? De verzen ervoor geven het antwoord. Jezus zegt: ‘De slaaf blijft niet eeuwig in het huis; de zoon blijft er eeuwig’! [v.35].

Wat voor mentaliteit hebben we? Leven we vanuit een slaafse mentaliteit voor onze Vader? Een slaaf krijgt alleen toegang in het huis, waar zijn meester hem opdracht toe geeft. Een slaaf komt en gaat weer. Maar een zoon daarentegen heeft 24/7 toegang tot het gehele huis en de tuin.

“Gaan we naar de kerk of zijn we de kerk? Zijn we alleen christen op de plekken waar we het behoren te zijn? Of weten we dat we zonen zijn van de Allerhoogste Heer.”

Wat voor mentaliteit hebben we? Een voorbeeld van zo’n mentaliteit is: Gaan we naar de kerk of zijn we de kerk? Zijn we alleen christen op de plekken waar we het behoren te zijn? Of weten we dat we zonen zijn van de Allerhoogste Heer.

Toegang
Weten we dat we toegang hebben tot elke kamer in het huis? Dat we altijd kunnen verblijven als een zoon in Zijn aanwezigheid. Verlaat niet Zijn huis om het af en toe is te bezoeken.

We zijn zonen en dochters, je kan altijd in Zijn huis verblijven. Dit doe je door te leven vanuit een identiteit als zoon of dochter, dan zult u werkelijk vrij zijn.

Much Love (L) Robert van Loenen, The Journey Utrecht

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen