‘Het voelde weer als thuiskomen’, 500 jongeren aanbidden God bij aWAYke Night van Mozaiek

500 jongeren kwamen zondagavond samen bij de aWAYke Night – een jongerendienst van Mozaiek in Veenendaal – om elkaar weer te ontmoeten en God te aanbidden. “We waren zo bizar verrast hoeveel behoefte hieraan is onder de jongeren”, vertelt organisator en youth pastor Esmee Sminia. Ze vertelt wat ze God ziet doen onder de jongeren.

“Mijn man Chesron en ik zijn jeugdpastors geworden toen corona uitbrak. Zeker twee jaar zijn dit soort avonden er niet meer geweest, maar dit was de eerste avond.” Ze hebben ook een nieuw logo gepresenteerd.

“We hoopten dat er zo’n 150 jongeren zouden komen, maar we waren zo bizar verrast dat er 600 jongeren kwamen. Zo zie je dat ons geloof en onze verwachting hiervoor soms te klein is.”

Dare to follow
De avond begon met een pre party in de foyer, waarbij jongeren suikerspinnen kregen en er muziek was van een dj. Daarna begon de aanbidding, gevolgd door de preek van Esmee, over ‘dare to follow’. Vervolgens was er ook een afterpary, om te vieren wat God heeft gedaan.

“Het was zo belangrijk dat we dit organiseerden. Veel tieners hebben in hun eigen bubble gezeten tijdens corona. Er was veel eenzaamheid en depressie. Veel van hen zijn ook de connectie met de kerk kwijtgeraakt.

Wat ik veel hoorde was dat het voelde als dat ze weer bij hun familie waren. ‘Ik kon weer echt mezelf zijn, ik hoef hier niet te voldoen aan het perfecte plaatje’, zei een tiener”

Ook waren er tieners die niet-gelovige vrienden en vriendinnen meenamen. “Een groepje was zo aangeraakt, dat ze ook gebed wilden ontvangen. Ze voelden een liefde en een veiligheid die ze niet kenden.”

De eerste volgende aWAYke Night is op 7 november.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen