Hij die het goede werk niet is begonnen, zal het ook niet afmaken

Toen we met His Home Base begonnen, moest er natuurlijk eerst een beleidsplan gemaakt worden. Daarnaast vroegen de banken en de investeerders een business plan om overtuigd te zijn van het slagen van dit project. En met ons bestuur maakten we een stappenplan.

Mijn plannen zijn niet jullie plannen.
Maar boven dit alles was daar de Heer. Hij vroeg ons geen plannen maar zei eenvoudig: Mijn plannen zijn niet jullie plannen. En het huis wat wij dachten dat geschikt was, vond Hij niet geschikt. Het moment waarop wij ons huis verlieten en hoopten het pand te betreden, vond Hij niet geschikt. De bank die het meest aannemelijk was om te financieren, vond Hij niet geschikt. De investeerders die wij met zorg en businessplan benaderden, vond Hij niet geschikt. Ja zelfs de invulling die we op papier hadden gezet, vond Hij niet geschikt.

Zijn plan
Op verschillende huizen deden we een bod, maar Hij gaf ons twee jaar na start het exacte huis waar we een droom en profetie over hadden gehad. Zijn plan om ons fijngevoelig te maken voor Zijn spreken. Bijna een jaar brachten we in onzekerheid door in een tussenhuis. 

Zijn plan om ons geduld te testen
Niet de landelijke bank voor stichtingen maar de minst verwachte plaatselijke bank verstrekte een deel van de hypotheek. Zijn plan om te voorzien ook in afgelopen corona periode waarin we alleen rente hoefden te betalen. Niet toen we het huis kochten voorzag God in investeerders en hypotheek, maar pas nadat we er een jaar bij gratie en tegen lage huur mochten wonen. Zijn plan om ons vertrouwen te vergroten. Niet de mensen die businessplannen kregen toegestuurd wilden investeren, maar onbekenden die binnenkwamen en proefden wat God deed, zegden toe. Zijn plan om koninkrijkspartners te geven. Niet ons beleidsplan werd de invulling van wat we deden maar Gods op maat bedachte en geleidelijk ontvouwen masterplan.

“Niet de mensen die businessplannen kregen toegestuurd wilden investeren, maar onbekenden die binnenkwamen en proefden wat God deed, zegden toe.”

We zijn er nog niet!
Maar ook in deze periode waarin God prachtige dingen doet in His Home Base en waarin Hij telkens weer voorziet realiseren we ons meer dan ooit: We zijn er nog niet! God is bezig onze karakters te schaven en te vormen zodat de vrucht van de Geest meer zichtbaar wordt. 

Hij blijft ook verrassen met Zijn plannen die vaak zo anders zijn dan onze plannen. Zo gingen afgelopen jaar tientallen concerten en conferenties niet door, maar gaven we meer coaching en retraitebegeleiding dan ooit tevoren en was er tijd liederen en zelfs een boek te schrijven.

“En de les die we steeds opnieuw leren is wat Derek Prince ooit verwoordde in een preek: ‘Hij die het goede werk niet is begonnen, zal het ook niet afmaken.'”

Afmaken
En de les die we steeds opnieuw leren is wat Derek Prince ooit verwoordde in een preek: ‘Hij die het goede werk niet is begonnen, zal het ook niet afmaken.’

Heer leer ons niet voor U uit te rennen met onze plannen en ideeën maar leer ons telkens weer af te stemmen op Uw Heilige Geest. Toon ons Uw plan met ons, onze kerk, Nederland en deze wereld!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen