Hillsong-leider Brian Houston reflecteert op morele excessen onder leiders

In een exclusief interview dat woensdag werd uitgezonden op NBC’s Today Show, sprak Brian Houston, de oprichter van de Hillsong Church, over de recente excessen die de wereldwijde christelijke kerk verontrustten, inclusief het ontslaan van voorganger Carl Lentz wegens ‘moreel falen’.

In dit gesprek reflecteert hij op de situatie en vertelt Houston over de geleerde lessen. “Ik denk echt dat we een cultuur hebben laten ontwikkelen waarin het één regel was voor beroemdheden en een andere regel voor andere mensen”, vertelde hij.

Maar hij zei ook tegen programmamaker Savannah Guthrie dat ‘er een andere kant aan zit’.

“Eén persoon die er duidelijk goed uit is gekomen, is Justin Bieber”, zei Houston. “Als je nu terugdenkt aan een aantal jaren geleden waarin hij hotelkamers vernielde en eigenlijk op het punt stond naar Canada gedeporteerd te worden. En kijk naar Justin Bieber vandaag. Iedereen die eerlijk is, zou een radicale verandering kunnen zien, en dus is niet alles eraan slecht.”

Houston verwierp het idee dat hij toleranter was ten opzichte van Lentz vanwege zijn vriendschappen met Bieber en andere beroemdheden.

“Ik vind het vervelend dat mensen dachten dat het belangrijk voor mij en mijn vrouw, Bobbie, was om beroemde mensen naar de kerk te lokken”, zei Houston.

Klik hier om het hele gesprek te bekijken.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen